Sådan laver du sund mad til diabetikere | Unilever Food Solutions

Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

En masse fibre, nøglehulsmærkede varer og fuldkorn er stikord for en godt sammensat kost til diabetikere. Generelt er anbefalingerne de samme som de generelle sundhedsråd: mere vegetarisk kost og flere fuldkornsprodukter. Mindre rødt kød, sukker og færre færdigretter.

14 tips til at lave mad til gæster med diabetes, eller hvordan du gør maden sundere

  • Vælg fuldkornsversioner af brød, pasta og ris
  • Øg andelen af grøntsager og rodfrugter
  • Brug ikke færdigmad, der indeholder en masse sukker og salt
  • Reducer mængden af rødt kød, og fokuser på mere magre kødtyper
  • Brug gerne plantebaseret protein som bønner, linser, ærter og tofu
  • Fed fisk som laks, makrel, sild og sardiner er rigtig godt protein, der indeholder omega-3
  • Brug plantebaserede mælkealternativer
  • Brug flerumættede fedtstoffer såsom olivenolie og rapsolie
  • Prøv gerne avocado på fuldkornsbrødet i stedet for smør
  • Frø og nødder er også en god kilde til gode fedtstoffer, så prøv at blende dit eget nøddesmør!
  • Husk at tilbyde sunde mellemmåltider
  • Fermenter mere! Sauerkraut og andre fermenterede madvarer gør godt og smager godt
  • Reducer saltindholdet, men bevar smagen med krydderurter, krydderier, lager og citron
  • Hold styr på GI-skalaen

 

Den samme mad til mange forskellige sundhedsproblemer

Ifølge en undersøgelse foretaget af American Diabetes Association havde 10 % af personerne med type 1-diabetes også glutenintolerance. De pegede endda på resultater, der viste, at vegetariske og veganske kostvaner lettede symptomer på diabetes. Hvis man også tager højde for livsstilsdiæter, hvor mange ikke spiser gluten, kød eller mælk, så kan det med andre ord være klogt at skabe en bred menu, der tilgodeser denne måde at spise på.

Tjek sunde opskrifter og tips nedenfor!