Menu

Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Knorr Texture gør det enkelt at lave mundrette bidder, smagfulde retter og spændende desserter for mange slags gæster og formål. Arbejder du eksempelvis i et køkken til de ældre borgere, så er du sikkert velbekendt med begrebet dysfagi, altså tygge-synkebesvær, og hvilke krav det stiller til maden, der serveres. Med Knorr Texture kan du nemt tilpasse konsistensen på dine retter efter dine gæsters behov. Knorr Texture er dog langt fra et medicinsk produkt, men derimod et produkt til alle, der nemt og hurtigt ønsker at skabe en geleagtig konsistens.

 

Mange anvendelsesmuligheder

Knorr Texture har en neutral smag og farve og behøver hverken iblødsætning eller opvarmning til modsætning til husblas og andre gelatineprodukter. Tilsæt blot direkte i maden og mix eller pisk til pulveret er opløst. Er ingredienserne ved stuetemperatur, kan du med fordel bruge et almindeligt piskeris. For retter med højt fedtindhold anbefaler vi en mixer eller opvarmning. Afkøl for at opnå gelekonsistens.

Tilpas doseringen alt efter, hvilke konsistens du have. Her er nogle eksempler: 

Knorr Texture… 

  • Behøver hverken opvarmning eller iblødsætning
  • Er neutral i smag, farve og lugt
  • Er uden konseveringsmidler, farve og smagsstoffer
  • Er særlig egnet til personer med tygge-synkebesvær og nedsat gribeevne
  • Kan anvendes til desserter som mousse og pannacotta, gelédrikke, grøntsagsretter og samtlige klassiske gelatineretter

Inspirerende opskrifter til dysfagi

Hos Unilever Food Solutions mener vi, at alle skal have ret til et velsmagende måltid uanset eventuelle udfordringer. Det vil sige, at maden både skal være velsmagende og se appetitlig ud. Dette kan nogle gange være en udfordring til borgere, der lider af tygge-synkebesvær, hvor maden ofte er blendet fint. Dette går ud over den visuelle tilfredshed af et måltid, hvilket vi synes er en skam.

Vi har derfor udviklet lækre og spændende opskrifter til borgere med dysfagi. Her har vi haft smag og anretning i fokus, så ingen føler, at de modtager en specialkost. Lav eksempelvis en lækker anretning med medister, kartofler og gulerødder – hvor alt er formet som en normal anretning som man husker fra sin barndom. Se alle de nytænkende opskrifter i vores opskriftsfolder her.

Se vores spændende opskrifter til borgere med dysfagi

Se vores spændende opskrifter til borgere med dysfagi

Se opskriftshæftet her