Menu

Oplever du også flere og flere gæster spørger efter de plantebaserede alternativer på menuen? Hvis du serverer hurtigt mad kan det nogle gange være svært med en separat menu, men med de rette hjælpemidler kan du løfte det veganske alternativ til nye højder – og tilmed også servere det for kødelskere!

Klassikeren: Burgers!

Der er mange muligheder for en kødfri burger. Du kan bruge rösti eller svampe eller du kan lave bøffen selv. Men mange vil bare gerne have en burger som de kender den. Det har vi nu svaret på med vores to nyheder fra The Vegetarian Butcher. Raw NoBeef Burger er en vegansk premium bøf baseret på soja, hvor smag, tekstur og bid er i højsædet. Den 2,1 cm høje bøf får den klassiske sprøde stegeskorpe og den flotte pink farve i midten. Og så smager den virkelig godt! Savner du et alternativ til en sprød kyllingeburger? Så kan du stoppe jagten her! Crispy NoChicken Burger er også vegansk, men smager faktisk fuldstændig som kylling. Den får sit sprøde bid fra majs og er både mør og saftig inden i. Uden at prale kan vi afsløre, at flere allerede har taget deres kyllingeburger helt af menuen og nu kun serverer med denne bøf til stor begejstring for alle kunder – både veganere og kødspisere!

Wraps og sandwich

En anden klassiker er wraps, sandwiches og salater. De fungerer godt både i caféen og på farten og er derfor manges foretrukne. Det bliver dog ofte vurderet som en smule kedeligt og ikke mættende nok, hvis der ikke er protein i form af kød i. Hvilket er noget pjat! Der findes bunkevis af gode proteinkilder som bønner, bælgfrugter mm. Men ellers er det også her virkelig nemt at skifte kødet ud med det plantebaserede. Eksempelvis kan du 1-1 erstatte kyllingestykker med NoChicken Chunks Fra The Vegetarian Butcher i wraps, shawarma eller Ceasar Salad eller bruge sprøde NoChicken Nuggets eller Crispy Nochicken Burger skåret i skiver på salat eller i sandwich. Så bliver det altså ikke meget nemmere.

Find desuden inspiration til flere gode proteinkilder der kan gøre en stor forskel på klimaaftrykket i vores Future 50 rapport.

Den børnevenlige

Nu hvor vi er inde på de veganske Nuggets, så er det jo oplagt at snakke om plantebaserede børnemenuer. Vi kan garantere dig, at ungerne ikke kan smage forskel på NoChicken Nuggets og den animalske udgave. Men du slipper for at fortælle om slagtningen af kyllingen. Og når børnene er glade, så er de voksne det også. En anden børnefavorit er pasta og kødboller. NoMeatballs passer perfekt en god tomatsovs, friskkogt pasta og frisk basilikum på toppen. Virkelig nemt og virkelig lækkert – for store og små!

Pizza

Noget andet der altid hitter hos både store og små er pizza. Her er der også et utal af veganske toppings, men igen vil nogle ikke undvære deres kød. NoChicken Chunks gør sig godt med svampe, cherrytomater, rucola og pesto. Du kan også bruge Little Willies, hvis du ønsker en god krydret pølse. Med en god tomatsovs og vegansk ostealternativ på toppen, så tilfredsstiller du de fleste. Og når vi nu berører de italienske klassikere, så vil NoChicken Chunks også passe godt i pastaretter med grøntsager og en god sauce.

Dips og dressing

Intet fast food uden dressing! Hvis det også skal være vegansk, så kan vi med fordel anbefale Hellmann’s Vegan. Det er hele verdens favoritmayonnaise i en udgave uden æg. Men det kan altså ikke smages. Den kan spises som den er eller blandes op til eksempelvis en aioli, chilimayo eller noget helt tredje. Og husk også Hellmanns ketchup til.

Vil du have mere inspiration? Så download vores Veggie Juk Food folder her og find plantebaserede opskrifter på både forretter, hovedretter og desserter! 

Veggie Junk Food

Veggie Junk Food

Comfort food kan sagtens gøres mere grønt. Se vores fortolkning af bæredygtige fastfood-retter, der smager præcis som det skal!

Download
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu