Ålandsk fiskepande
Det rustikke ålandske køkken er kendt for sin enkelthed, og der arbejdes med nogle få, udvalgte råvarer. Nærheden til havet gør fisken til et kendetegn i det ålandske køkken. Her er en typisk ålandsk fiskepande på filet af hvid fisk.

Ingredienser
Fisken
-
Fiskefilet af hvid fisk (torsk, sej, kuller eller aborre) 1300.0 g
Kartoflerne
-
Kartofler, skrællede 700.0 g
Saucen
-
Vand 1000.0 ml
-
Fløde eller flødealternativ 300.0 ml
-
Salt 4.0 g
-
Peber 4.0 g
-
Æble, groft revet 200.0 g
-
Peberrod revet 20.0 g
Tilberedning
-
Fisken
- Skær fisken i mindre stykker.
-
Kartoflerne
- Kog kartoflerne, og lad dem køle af. Skær dem i mindre stykker.
-
Saucen
- Rør vand, fløde og Knorr Fiskefond sammen, og bring det i kog. Pisk Knorr Jævning i, og bliv ved med at piske omhyggeligt.
- Lad saucen stå i 5 minutter.
- Tilsæt salt, peber, Maille Æbleeddike, æble og peberrod. Smag til, og juster evt. krydderierne.
-
Finalen
- Læg fisk, kartofler og løg i en form og hæld saucen over.
- Herefter bages den i ovnen ved 175 g i 20-30 minutter.