Menu

Ingredienser

+

Salat


Original papayasalat stammer fra Laos og Cambodia, men de fleste forbinder den nok med thailandsk streetfood. Salaten forener de asiatiske grundsmage perfekt – syrlighed fra lime, skarphed og bitterhed fra chili, salt/umami fra fiskesaucen og sødme fra palmesukker. Normalt bruger man en umoden papaya som er grøn og sprød, men kommer man til det eksotiske Sydthailand, ser man også en variant hvor de kombinerer både moden og umoden papaya i salaten. Uanset hvad, er det en klassiker der giver fylde, sved på panden og en stor smagsoplevelse.

...

Tilberedning

  1. Salat

    • Vend papaya, tomater, bønner, peanuts, koriander og hakket rød chili sammen i en skål.
    • Bland saften fra lime, rørsukker, fiskesauce, Hellmann’s Citrus, Knorr Umami og Knorr Professional Krydderpasta Hvidløg sammen og vend salaten sammen med dressingen.
  2. Til servering

    • Pynt gerne med lidt ekstra koriander og peanuts – lad salaten trække i 10 min.
    • Server salaten til fisk eller lydt kød, eller som en selvstændig vegetarsalat.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu