Congee med speglæg
Dette er en asiatisk risgryde, som er en almindelig morgenmadsret i Asien, først og fremmest i Kina. Det er en billig ret, der kan laves i uendelige versioner. Brug gerne rester af ris til denne ret. Så tager det ca. 30 minutter at koge risgryden – den halve tid i forhold til, hvis du bruger tørre ris.

Ingredienser
Congee med speglæg
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Ris

Æg
Til servering
Ingredient name
Ris
-
vand 2000.0 g
-
Ris, langkornet 400.0 g
-
Fiskesauce 20.0 g
-
Sesamolie 20.0 ml
Æg
-
æg 10.0 stk.
-
rapsolie 25.0 ml
Til servering
-
løg ristede 20.0 g
-
salatløg 20.0 g
-
Chilipeber, rød, fintsnittet 10.0 g
-
lime, rå 2.0 stk.
Tilberedning
-
Ris
- Bring vand og Knorr Fond i kog. Tilsæt risene, og skru ned til lav varme, så det simrer.
- Lad det simre i ca. 1 time, og rør rundt af og til, så risene bliver lidt grødagtige.
- Tag risene af varmen, og rør fiskesauce og sesamolie i. Stil dem til side.
-
Æg
- Steg æggene i olie på den ene side for at bevare den cremede blomme.
-
Til servering
- Server risgrøden i skåle, og læg ægget ovenpå. Pynt derefter med ristede løg, salatløg og chili. Pres limesaft over, og server med det samme.