Congee med speglæg
Dette er en asiatisk risgryde, som er en almindelig morgenmadsret i Asien, først og fremmest i Kina. Det er en billig ret, der kan laves i uendelige versioner. Brug gerne rester af ris til denne ret. Så tager det ca. 30 minutter at koge risgryden – den halve tid i forhold til, hvis du bruger tørre ris.

Ingredienser
Congee med speglæg
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€17.44
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Ris
vand
/g
2000.0 g
0%
Knorr, Koncentreret Grønsagsfond, 1 L
/ml
60.0 ml
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Ris, langkornet
/g
400.0 g
0%
Fiskesauce
/g
20.0 g
0%
Sesamolie
/ml
20.0 ml
0%
Æg
æg
/stk.
10.0 stk.
0%
rapsolie
/ml
25.0 ml
0%
Til servering
løg ristede
/g
20.0 g
0%
salatløg
/g
20.0 g
0%
Chilipeber, rød, fintsnittet
/g
10.0 g
0%
lime, rå
/stk.
2.0 stk.
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Ris
-
vand 2000.0 g
-
Ris, langkornet 400.0 g
-
Fiskesauce 20.0 g
-
Sesamolie 20.0 ml
Æg
-
æg 10.0 stk.
-
rapsolie 25.0 ml
Til servering
-
løg ristede 20.0 g
-
salatløg 20.0 g
-
Chilipeber, rød, fintsnittet 10.0 g
-
lime, rå 2.0 stk.
Tilberedning
-
Ris
- Bring vand og Knorr Fond i kog. Tilsæt risene, og skru ned til lav varme, så det simrer.
- Lad det simre i ca. 1 time, og rør rundt af og til, så risene bliver lidt grødagtige.
- Tag risene af varmen, og rør fiskesauce og sesamolie i. Stil dem til side.
-
Æg
- Steg æggene i olie på den ene side for at bevare den cremede blomme.
-
Til servering
- Server risgrøden i skåle, og læg ægget ovenpå. Pynt derefter med ristede løg, salatløg og chili. Pres limesaft over, og server med det samme.