Doro Wat - Etiopisk kyllingegryde
I det etiopiske køkken serveres ofte wat, en fyldig gryderet med masser af hakket løg som base. I vores opskrift anvender vi kylling, doro, i gryden. Den serveres på injera, en slags pandekager bagt på fermenteret teffmel. Vores opskrift indeholder i stedet øl og gær for at opnå syrligheden. Berbere er en traditionel etiopisk krydderiblanding, som vi genskaber ved hjælp af paprikapuré og røget chilipuré.

Ingredienser
Doro Wat - Etiopisk kyllingegryde
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Doro Wat






Injera
Ingredient name
Doro Wat
-
Vand 1000.0 ml
-
Brun farin 10.0 g
-
Tomatpure, koncentreret 15.0 g
-
rapsolie 15.0 ml
-
Løg i skiver 500.0 g
-
Peber, frisk kværnet 2.0 g
-
salt 28.0 g
-
Kyllingelår 10.0 stk.
Injera
-
Injera
-
Gær 15.0 g
-
øl lyst 250.0 g
-
Bygmel 250.0 g
Tilberedning
-
Doro Wat
- Krydr kyllingen med salt og peber. Drys et tyndt lag Maizena Majsstivelse hen over. Brun kyllingen, så den får fin farve.
- Varm olien op, skru ned til lav varme, og steg løgene langsomt under omrøring i ca. 10 minutter.
- Tilsæt tomatpuré, Knorr Professional Krydderipuré Røget chili, - Paprika, - Hvidløg og sukker, og lad løgene karamellisere i blandingen.
- Tilsæt vand, Knorr Kyllingefond og Knorr Oksefond. Tilsæt kyllingen, og bring i kog. Skru ned til lav varme, og lad retten simre, indtil kyllingen er færdig.
- Spæd eventuelt til med lidt mere vand. Smag til med salt og peber.
-
Injera
- Rør vand, øl og salt sammen.
- Rør gæret ud i lidt af væsken. Tilsæt resten af væsken, og rør derefter melet i lidt ad gangen.
- Lad dejen hæve på et lunt sted i mindst 30 minutter eller natten over.
- Steg tynde pandekager.
-
Servering
Server kyllingegryden med pandekagerne, som bruges i stedet for bestik til at tage kød og sovs op med.