Falafel med tzatziki
Det er usikkert hvor i Mellemøsten den oprindelige falafel stammer fra. Nogle mener, at de kristne i Egypten spiste friterede boller af mosede bønner i tiden op til påske som erstatning for kød. Ordet ”falafel” er fra det arabiske ”falfil”, som betyder peber. Verdens største nuværende rekord for falafelkugler er 74,75 kg og blev lavet i juli 2012 i Amman i Jordan. Den tidligere rekord var 23.94 kg, den var 1,17 meter i omkreds og 0,3 meter i højden, den blev lavet i Santa Clarita Valleys Jødisk Mad og Kulturfestival i
Californien den 15 maj 2011.

Ingredienser
Falafel med tzatziki
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€3501052.5
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Falaffel
Kikærter tørrede
/g
1000.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
/g
120.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Løg i tern
/g
300.0 g
0%
Persille, bredbladet
/g
250.0 g
0%
Citronsaft
/ml
50.0 ml
0%
Spidskommen, stødt
/g
10.0 g
0%
Korianderfrø malet
/g
10.0 g
0%
Salt, Havsalt
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Røget Chili 750 g
/g
40.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Bagepulver
/g
10.0 g
0%
Knorr Umami 1 kg
/g
20.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Fritureolie
/ml
2000.0 ml
0%
Tzatiki
Græsk yoghurt/yoghurt naturel
/ml
500.0 ml
0%
Creme Fraiche
/ml
500.0 ml
0%
Salt, fint
/g
15.0 g
0%
Sukker
/g
15.0 g
0%
Agurk
/g
750.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
/g
50.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Citronsaft
/ml
30.0 ml
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Falaffel
-
Kikærter tørrede 1000.0 g
-
Løg i tern 300.0 g
-
Persille, bredbladet 250.0 g
-
Citronsaft 50.0 ml
-
Spidskommen, stødt 10.0 g
-
Korianderfrø malet 10.0 g
-
Salt, Havsalt 15.0 g
-
Bagepulver 10.0 g
-
Fritureolie 2000.0 ml
Tzatiki
-
Græsk yoghurt/yoghurt naturel 500.0 ml
-
Creme Fraiche 500.0 ml
-
Salt, fint 15.0 g
-
Sukker 15.0 g
-
Agurk 750.0 g
-
Citronsaft 30.0 ml
Tilberedning
-
Falaffel
- Blend alle ingredienser sammen i enfoodprocessor til en glat dej.
- Rul dejen til kugler, og steg dem i olie ved 160°, til de har fået fin farve.
- Server falaflerne nystegte.
-
Tip!
- Hvis du foretrækker en lidt grovere fars,kan du male kikærterne på den fine skive på kødkværnen i stedet for at blende dem.
-
Tzatiki
- Bland alle ingredienserne og smag til med salt, sukker, citronsaft og Knorr Krydderpasta Hvidløg.
- Server falafel med tzatziki og drys gerne med groft salt.