Det er usikkert hvor i Mellemøsten den oprindelige falafel stammer fra. Nogle mener, at de kristne i Egypten spiste friterede boller af mosede bønner i tiden op til påske som erstatning for kød. Ordet ”falafel” er fra det arabiske ”falfil”, som betyder peber. Verdens største nuværende rekord for falafelkugler er 74,75 kg og blev lavet i juli 2012 i Amman i Jordan. Den tidligere rekord var 23.94 kg, den var 1,17 meter i omkreds og 0,3 meter i højden, den blev lavet i Santa Clarita Valleys Jødisk Mad og Kulturfestival i
Californien den 15 maj 2011.

Ingredienser
Falaffel
-
Kikærter tørrede 1000.0 g
-
Løg i tern 300.0 g
-
Persille, bredbladet 250.0 g
-
Citronsaft 50.0 ml
-
Spidskommen, stødt 10.0 g
-
Korianderfrø malet 10.0 g
-
Salt, Havsalt 15.0 g
-
Bagepulver 10.0 g
Tzatiki
-
Græsk yoghurt/yoghurt naturel 500.0 ml
-
Knorr Fraiche 24% 500.0 ml
-
Salt, fint 15.0 g
-
Sukker 15.0 g
-
Agurk 750.0 g
-
Citronsaft 30.0 ml
Tilberedning
-
Falaffel
- Blend alle ingredienser sammen i enfoodprocessor til en glat dej.
- Rul dejen til kugler, og steg dem i olie ved 160°, til de har fået fin farve.
- Server falaflerne nystegte.
-
Tip!
- Hvis du foretrækker en lidt grovere fars,kan du male kikærterne på den fine skive på kødkværnen i stedet for at blende dem.
-
Tzatiki
- Bland alle ingredienserne og smag til med salt, sukker, citronsaft og Knorr Krydderpasta Hvidløg.
- Server falafel med tzatziki og drys gerne med groft salt.