Menu

Ingredienser

+

Fisk i kokoskarry


Maden i Tanzania byder på et spændende mix af forskellige madkulturer. Her fusioneres traditionelle afrikanske retter med indiske krydderier og arabiske metoder. Sammen danner disse grundstenene i Tanzanias madkultur. På fastlandet domineres madkulturen af det indiske og det afrikanske, mens på Zanzibar er det primært det arabiske køkken, der har påvirket madkulturen. Det samme gælder for de andre krydderiøer i det Indiske Ocean. Denne ret stammer fra Zanzibar. Kokosmælken og sammensætningen af krydderier giver retten dens helt specielle eksotiske toner.

...

Tilberedning

  1. Fisk i kokoskarry

    • Varm  margarine op i en stegepande og lynsteg fiskefileterne på begge sider uden at de bliver gennemstegt.
    • Læg fisken på en gastrobakke og krydr med salt og peber.
    • Steg løg og peberfrugterne i margarine i 5 minutter ved moderat varme.
    • Tilsæt hvidløg, ingefær og garam masala og steg yderligere i et par minutter under konstant omrøring.
    • Tilsæt Knorr Tomatino, kokosmælk, Knorr Fiskefond og citronsaft. Skru ned for temperaturen og lad saucen simre langsomt i yderligere 6-8 minutter.
    • Tag saucen af varmen.
    • Bag fisken færdig i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter eller til fisken er 42 grader.
    • Hæld saucen over fisken og servér retten med ris, kogte kartofler eller chapatti.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu