Glutenfri ovnpandekage med kål og tyttebær
- Ovnpandekage til folket! Her er en klassisk opskrift på en gammel klassiker, der desuden er glutenfri. Vi har valgt at servere braiseret kål som et godt tilbehør, fordi ovnpandekage nogle gange bare skal have lov at være ovnpandekage. Denne dej kan også bages som tynde pandekager på den sædvanlige måde.

Ingredienser
Pandekagen
-
Vand 1500.0 ml
-
Fløde eller flødealternativ 300.0 ml
-
æg 9.0 stk.
-
salt 15.0 g
-
Kikærtemel 330.0 g
Kålen
-
Hvidkål, strimlet 1500.0 g
-
Rapsolie 50.0 g
-
Vand, koldt 300.0 ml
-
Salt 10.0 g
-
Knorr Økologisk Grønsagsbouillon, lavsalt, granulat, 5kg / 625L 5.0 g
Tilberedning
-
Pandekagen
- Pisk vand, fløde, Knorr Umami, æg, salt, MAIZENA Økologisk Majsstivelse og kikærtemel til en jævn masse.
- Læg dejen i en smurt bradepande. Bages i ovnen ved 210 grader i 22 minutter.
-
Kålen
- Skær kålen i strimler, og brun den i rapsolie i 5 minutter.
- Tilsæt vand, bouillonog salt.
- Bring det i kog, og lad kålen simre, indtil vandet er kogt ind, cirka 15 minutter.
- Krydr med Knorr Krydderpasta Timian og friskkværnet sort peber.
-
Servering
- Servér ovnpandekagen med braiseret kål og råsyltede tyttebær.