Gul Thaicurry med kylling
Denne ret er inspireret af det nordlige Thailand. Hvad angår suppe fra Thailand, tænker vi ofte, at den skal være krydret med kokosmælk, men denne suppe er helt uden kokos. På trods af det smager denne dejlige ret alligevel rigtigt meget af Thailand.

Ingredienser
Gul Thaicurry med kylling
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Krydderpasta
Suppen

Fyldet
Tilsmagning
Ingredient name
Krydderpasta
-
Sesamolie 25.0 ml
-
rapsolie 40.0 ml
-
Gul karrypasta 35.0 g
-
Skalotteløg, tynde skiver 120.0 g
-
ingefær, revet 30.0 g
-
limeblade 5.0 g
-
Hvidløg, hakket 20.0 g
-
Citrongræs, fint snittet 80.0 g
Suppen
-
Vand 2500.0 ml
-
Fiskesauce 20.0 g
Fyldet
-
Kylling, strimler 750.0 g
-
Hvidkål, strimlet 300.0 g
-
Broccoli, buketter 250.0 g
-
Gulerod, strimler 250.0 g
-
Bønnespirer 150.0 g
Tilsmagning
-
Limesaft 60.0 ml
-
Mynte, frisk 30.0 g
-
Thai basilikum 30.0 g
Tilberedning
-
Krydderpasta
- Kom olie, karrypasta, skalotteløg, ingefær, limeblade, hvidløg og citrongræs i skålen til en køkkenblender. Blend blandingen, til den er glat. Tilsæt evt. lidt vand.
-
Suppen
- Sauter krydderpastaen i olien, indtil den begynder at dufte og frigive olie. Hæld derefter vand, Knorr Kyllingfond og fiskesauce på, og bring i kog.
-
Fyldet
- Tilsæt derefter kål, broccoli, kylling, gulerødder og bønnespirer. Bring det hurtigt i kog, og lad det derefter simre, indtil kyllingen er færdig.
-
Tilsmagning
- Smag til med lime, og pynt suppen med basilikum og mynte før servering. Servér med jasminris.
-
Tip!
- Hvidkålen kan erstattes af kinakål.