Ingredienser
Kalvefrikasse
-
Kalvebov eller kalvebryst 3.0 kg
-
Vand 2.0 l
-
Asparges, grønne, friske 400.0 g
-
Gulerod 600.0 g
-
Knoldselleri, i tern 500.0 g
-
Ærter, grønne 500.0 g
-
Madlavningsfløde 4.0 dl
-
Salt
-
Peber, sort
Tilberedning
-
Kalvefrikasse
- Kalvekødet skæres i store tern (ca. 3-4cm).
- Vand og Knorr Oksebouillon koges op og kødet koges mørt i bouillonen.
- Kødet tages op og bouillonen sigtes for urenheder ned i en gryde.
- Grøntsagerne skæres i tern,blancheres og koges næsten møre i bouillonen.
- Grøntsagerne tages op og saucen jævnes med Roux til ønskede konsistens.
- Bouillonen monteres med madlavningsfløde og smages til med salt og peber.
- Grønt og kød tilsættes og frikassen varmes igennem.
- Serveres med hvide kartofler.
- Garnér gerne retten med frisk hakket persille.