Kalvefrikassé
Ifølge klassiske kogebøger er frikassé en stuvning med lam, kylling eller kalvekød i hvid sauce. Den danske kalvefrikassé indeholder også grønne ærter, gulerødder og persille. Retten er smagt til med citronsaft.

Ingredienser
Kalvefrikassé
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€190.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Kalvefrikasse
Kalvebov eller kalvebryst
/kg
3.0 kg
0%
Vand
/l
2.0 l
0%
Knorr Oksebouillon, pasta 1 kg / 50 L
/g
50.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Asparges, grønne, friske
/g
400.0 g
0%
Gulerod
/g
600.0 g
0%
Knoldselleri, i tern
/g
500.0 g
0%
Ærter, grønne
/g
500.0 g
0%
Knorr Lys Roux 1 kg
/g
150.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Madlavningsfløde
/dl
4.0 dl
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Peber, sort
/g
0.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Kalvefrikasse
-
Kalvebov eller kalvebryst 3.0 kg
-
Vand 2.0 l
-
Asparges, grønne, friske 400.0 g
-
Gulerod 600.0 g
-
Knoldselleri, i tern 500.0 g
-
Ærter, grønne 500.0 g
-
Madlavningsfløde 4.0 dl
-
Salt
-
Peber, sort
Tilberedning
-
Kalvefrikasse
- Kalvekødet skæres i store tern (ca. 3-4cm).
- Vand og Knorr Oksebouillon koges op og kødet koges mørt i bouillonen.
- Kødet tages op og bouillonen sigtes for urenheder ned i en gryde.
- Grøntsagerne skæres i tern,blancheres og koges næsten møre i bouillonen.
- Grøntsagerne tages op og saucen jævnes med Roux til ønskede konsistens.
- Bouillonen monteres med madlavningsfløde og smages til med salt og peber.
- Grønt og kød tilsættes og frikassen varmes igennem.
- Serveres med hvide kartofler.
- Garnér gerne retten med frisk hakket persille.