Kofta-Egyptiske kødboller
Katte er hellige i Egypten men ikke koen så Egypterne nyder oksekødet i alle former. Oksekødet bruges specielt til kofta som er lange kødboller som grilles eller som kødboller i diverse saucer. Denne ret er en klassiker og nydes med brød og ris.

Ingredienser
Kofta-Egyptiske kødboller
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Kødbollen

Tomatsaucen



Ingredient name
Kødbollen
-
Persille, bredbladet, hakket 100.0 g
-
Spidskommen, stødt 3.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Peber
-
Æg, hele (1 æg vejer ca. 60 gram) 240.0 g
-
Løg, finthakket 150.0 g
-
Oksekød, hakket, 9-12 % 2000.0 g
-
Rasp 120.0 g
Tomatsaucen
-
Olivenolie 15.0 ml
-
Vand 600.0 ml
Tilberedning
-
Kødbollen
- Bland Knorr Professional Krydderipuré røget chili, persille, spidskommen, salt, peber, æg, løg, hakket kød og rasp til en fars. Form farsen til valnøddestore kødboller.
-
Tomatsaucen
- Opvarm olien på en pande og sautér de hakkede løg klare. Tilsæt Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg, Knorr Tomatino og Knorr Oksebouillon og kog saucen sammen i et par minutter.
-
Tilberedning
- Læg kødbollerne i saucen og lad retten simre ca. 20 minutter under låg. Vend kødbollerne forsigtigt af og til. Tag evt. låget af det sidste par minutter og lad saucen koge ind ved høj varme, til den er tilpas tyk.
-
Servering
- Serveres med ris og khubz brød.