Dild er et krydderi, som vi anvender meget i Norden. Man ved, at dild blev dyrket i Egypten, Rom og Grækenland omkring 300 f.v.t., og at dildrod og dildfrø blev anvendt medicinsk i Norden i Middelalderen og Renæssancen. I dag krydrer vi blandt andet nye kartofler, agurker, skaldyr, fisk, kød og snaps med dild, dildkroner og dildfrø. Her en Klimasmart variant af den svenske husmandskost-klassiker kogt kalv i dildsauce.

Ingredienser
Bouillon og kylling
-
Kylling, underlår frost 1.3 g
-
vand 1.5 g
-
Løg i tern 250.0 g
-
salt 3.0 g
-
Frilands gulerødder 400.0 g
-
peberkorn hele sorte 10.0 stk.
Dildsaucen
-
Sukker 5.0 g
-
Lager eddike uden farve 15.0 g
-
Dild 20.0 g
Servering
-
Kartofler, små kogte 2.0 g
Tilberedning
-
Bouillon og kylling
- Til at begynde med - Skær kyllingen i bidder. Kog vandet, Knorr Kyllingefond, hel peber, løg, dildstilke og salt og tilsæt kyllingen. Lad det simre i 15 minutter og tilsæt skrællede hele gulerødder, kog op og lad simre yderligere 10 minutter. Si bouillonen fra i enseparat skål og gem kylling og gulerødder hver for sig.
-
Dildsaucen
- Varm Milda Flydende Stege 80% op og tilsæt MAIZENA Økologisk Majsstivelse og rør rundt. Tilsæt bouillonen og Rama Piske. Kog op og lad simre et par minutter under omrøring. Smag til med Knorr Umami, Madeddike, sukker og hakket dild.
-
Servering
- Fjern løg og peber fra kyllingen. Skær gulerødder og vend kylling og gulerødder i saucen. Server med kogte kartofler.