Koreansk kålroesalat
Denne salat er god som tilbehør til kød såvel som fisk. Opskriften kommer fra en koreansk kvinde, som kom til Sverige og gerne ville lave en traditionel koreansk salat. Her fandt hun kålroen, som hun syntes passede godt til hendes opskrift. En nyfortolkning af en rodfrugt, som anvendes alt for sjældent.

Ingredienser
Koreansk kålroesalat
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Kål
Dressing



Anretning
Ingredient name
Kål
-
Kålroe strimler 500.0 g
-
Salt 12.0 g
-
Vand 200.0 ml
Dressing
-
sesam ristet 60.0 g
-
Risvinseddike 200.0 ml
-
Brun farin 30.0 g
-
Gu chu jang koreansk chilipasta 20.0 g
Anretning
-
salatløg 100.0 g
Tilberedning
-
Kål
- Bland kålen med vand og salt, og lad den stå i 1 time, indtil kålen begynder at blive lidt blød.
- Skyl kålen, og lad den dryppe af i et dørslag.
-
Dressing
- Blend sesamfrø, eddike, sukker, chilipasta, farin og Knorr Grønsagsfond til en jævn dressing. Tilsæt Knorr Professional Krydderipuré Ingefær og Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg.
-
Anretning
- Anret kålen i en skål med salatløg. Hæld dressingen over kålroen, og lad salaten trække i ca. 1 time før servering.