Kylling med gedeost og brunet smør
Professionel Knorr Hønsefond udviklet i samarbejde med det danske kokkelandshold. En frisk og spændende ret, hvor den dybe smag af fileteret kyllingelår spiller sammen med sødmen fra rødbederne og syren fra gedeosten.

Ingredienser
Kylling med gedeost og brunet smør
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€253.4
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Rødbederne
rødbede
/g
1200.0 g
0%
Salt, groft
/g
500.0 g
0%
Saucen
Skalotteløg
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Kyllingefond 8 x 1L
/ml
400.0 ml
0%
Timian, frisk, kviste
/g
2.0 g
0%
Hvidløg, hele
/stk.
1.0 stk.
0%
Persille, hakket
/g
150.0 g
0%
Citron
/stk.
3.0 stk.
0%
Salt, Havsalt
/g
20.0 g
0%
Peber, frisk kværnet
/g
0.0 g
0%
Sukker
/g
25.0 g
0%
Hvidvin
/ml
150.0 ml
0%
Smør, saltet
/g
100.0 g
0%
Kyllingen
Kyllingelår
/stk.
20.0 stk.
0%
Persille, hakket
/g
0.0 g
0%
Salt, Havsalt
/g
0.0 g
0%
Spinaten
Spinat
/g
100.0 g
0%
Skalotteløg
/g
100.0 g
0%
Gedeost hård
/g
200.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Rødbederne
-
rødbede 1200.0 g
-
Salt, groft 500.0 g
Saucen
-
Skalotteløg 150.0 g
-
Knorr Professional Kyllingefond 8 x 1L 400.0 ml
-
Timian, frisk, kviste 2.0 g
-
Hvidløg, hele 1.0 stk.
-
Persille, hakket 150.0 g
-
Citron 3.0 stk.
-
Salt, Havsalt 20.0 g
-
Peber, frisk kværnet
-
Sukker 25.0 g
-
Hvidvin 150.0 ml
-
Smør, saltet 100.0 g
Kyllingen
-
Kyllingelår 20.0 stk.
-
Persille, hakket
-
Salt, Havsalt
Spinaten
-
Spinat 100.0 g
-
Skalotteløg 100.0 g
-
Gedeost hård 200.0 g
Tilberedning
-
Rødbederne
- Skyl og vask rødberne godt.
- Tag en bradepande og hæld den grove salt ud i et tyndt lag og læg de vaskede rødbeder der på.
- Bag rødebederne ved 160 grader til de er møre, skræl dem og skær dem i mindre stykker.
-
Saucen
- Hak skalotterne fint sammen med hvidløg og timianen og steg det i lidt smør.
- Hæld hvidvinen på og reducer med 50 %.
- Tilsæt Knorr Professionel kyllingefond og reducer saucen til den er kraftig,smag til med salt og peber.
- Riv skallen af citronerne og tag filetterne ud.
- Skær citronfiletterne i små stykker og mariner dem med sukker og salt.
- Brun smørret i en kasserolle.
- Bland den kraftige kyllingesauce,de marinerede citroner og det brunede smør til en vinaigrette inden servering.
-
Kyllingen
- Kyllingen udbenes og krydres med revet hvidløg,hakket persille,salt og peber.
- Kyllingen og urterne brunes i smør flydende stege i en stegepande.
- Tilsæt kyllingevinaigretten i stegepanden,rør den sammen og den er klar til servering.
-
Spinaten
- Skyl spinatten og riv den i grove stykker.
- Skær skalotteløgene i fine ringe.
- Sauter spinatten og løgene hurtigt sammen og krydr med salt og peber.
- Anret kyllingen,rødbederne,spinaten med vinaigretten og riv osten udover retten ved serveringen.