Ingredienser
Rødbederne
-
rødbede 1200.0 g
-
Salt, groft 500.0 g
Saucen
-
Skalotteløg 150.0 g
-
Timian, frisk, kviste 2.0 g
-
Hvidløg, hele 1.0 stk.
-
Persille, hakket 150.0 g
-
Citron 3.0 stk.
-
Salt, Havsalt 20.0 g
-
Peber, frisk kværnet
-
Sukker 25.0 g
-
Hvidvin 150.0 ml
Kyllingen
-
Kyllingelår 20.0 stk.
-
Persille, hakket
-
Salt, Havsalt
Spinaten
-
Gedeost hård 200.0 g
Tilberedning
-
Rødbederne
- Skyl og vask rødberne godt.
- Tag en bradepande og hæld den grove salt ud i et tyndt lag og læg de vaskede rødbeder der på.
- Bag rødebederne ved 160 grader til de er møre, skræl dem og skær dem i mindre stykker.
-
Saucen
- Hak skalotterne fint sammen med hvidløg og timianen og steg det i lidt Milda 100 %.
- Hæld hvidvinen på og reducer med 50 %.
- Tilsæt Knorr Professionel kyllingefond og reducer saucen til den er kraftig,smag til med salt og peber.
- Riv skallen af citronerne og tag filetterne ud.
- Skær citronfiletterne i små stykker og mariner dem med sukker og salt.
- Brun smørret i en kasserolle.
- Bland den kraftige kyllingesauce,de marinerede citroner og det brunede smør til en vinaigrette inden servering.
-
Kyllingen
- Kyllingen udbenes og krydres med revet hvidløg,hakket persille,salt og peber.
- Kyllingen og urterne brunes i Milda 100% flydende stege i en stegepande.
- Tilsæt kyllingevinaigretten i stegepanden,rør den sammen og den er klar til servering.
-
Spinaten
- Skyl spinatten og riv den i grove stykker.
- Skær skalotteløgene i fine ringe.
- Sauter spinatten og løgene hurtigt sammen og krydr med salt og peber.
- Anret kyllingen,rødbederne,spinaten med vinaigretten og riv osten udover retten ved serveringen.