Kylling Moambe fra Congo
Moambe eller palmesmør er en vigtig ingrediens i Congonesisk mad. Denne kylling moambe er ikke med palmesmør men med jordnøddesmør og det giver en næsten autentisk smag.

Ingredienser
Kylling Moambe fra Congo
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€1483.75
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Kylling Moabr fra Congo
Vand
/ml
1200.0 ml
0%
Løg
/g
200.0 g
0%
Knorr Hønsebouillon, pasta 1kg / 40L
/g
50.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Citron
/stk.
2.0 stk.
0%
Kylling parteret
/g
2500.0 g
0%
Peberfrugt, rød
/g
200.0 g
0%
Tomatpure, koncentreret
/g
200.0 g
0%
Forårsløg, rå
/g
150.0 g
0%
Tomatino
/ml
800.0 ml
0%
Ris brune
/g
400.0 g
0%
Peanutbutter
/g
300.0 g
0%
Rapsolie
/g
40.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Kylling Moabr fra Congo
-
Vand 1200.0 ml
-
Løg 200.0 g
-
Citron 2.0 stk.
-
Kylling parteret 2500.0 g
-
Peberfrugt, rød 200.0 g
-
Tomatpure, koncentreret 200.0 g
-
Forårsløg, rå 150.0 g
-
Tomatino 800.0 ml
-
Ris brune 400.0 g
-
Peanutbutter 300.0 g
-
Rapsolie 40.0 g
Tilberedning
-
Kylling Moabr fra Congo
- Bland vand med Knorr Hønsebouillon i en stor gryde. Hak løg og skær citron i skiver.
- Kom løg, citron, salt og den hele kylling op i gryden med bouillonen, og lad det koge i 20 minutter. Lad herefter kyllingen dryppe af, og bouillonen koge ind.
- Hak peberfrugt og forårsløg fint. De grønne løgtoppe fra forårsløgene hakkes også, men lægges til side.
- Skær kyllingen i stykker, og svits den i rapsolie, til skindet bliver gyldent. Tilsæt grøntsagerne sammen med tomatpuré og Knorr Tomatino, og 5 dl af den indkogte bouillon. Rør rundt, og lad retten simre under låg i ca. 30 minutter.
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- De hakkede grønne forårsløgstoppe samt jordnøddesmørret kommes i gryden med kyllingestykkerne, og der røres rundt.
- Serveres med brune ris.