Kylling Moambe fra Congo
Moambe eller palmesmør er en vigtig ingrediens i Congonesisk mad. Denne kylling moambe er ikke med palmesmør men med jordnøddesmør og det giver en næsten autentisk smag.

Ingredienser
Kylling Moabr fra Congo
-
Vand 1200.0 ml
-
Løg 200.0 g
-
Citron 2.0 stk.
-
Kylling parteret 2500.0 g
-
Peberfrugt, rød 200.0 g
-
Tomatpure, koncentreret 200.0 g
-
Forårsløg, rå 150.0 g
-
Tomatino 800.0 ml
-
Ris brune 400.0 g
-
Peanutbutter 300.0 g
-
Rapsolie 40.0 g
Tilberedning
-
Kylling Moabr fra Congo
- Bland vand med Knorr Hønsebouillon i en stor gryde. Hak løg og skær citron i skiver.
- Kom løg, citron, salt og den hele kylling op i gryden med bouillonen, og lad det koge i 20 minutter. Lad herefter kyllingen dryppe af, og bouillonen koge ind.
- Hak peberfrugt og forårsløg fint. De grønne løgtoppe fra forårsløgene hakkes også, men lægges til side.
- Skær kyllingen i stykker, og svits den i rapsolie, til skindet bliver gyldent. Tilsæt grøntsagerne sammen med tomatpuré og Knorr Tomatino, og 5 dl af den indkogte bouillon. Rør rundt, og lad retten simre under låg i ca. 30 minutter.
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- De hakkede grønne forårsløgstoppe samt jordnøddesmørret kommes i gryden med kyllingestykkerne, og der røres rundt.
- Serveres med brune ris.