Lammekorma
Korma er en mild og frisk nordindisk karryret, her tilberedt på lam i form af kødboller. Kødbollerne kan også tilberedes direkte i saucen, uden at bages i ovnen først. Denne opskrift er let at tilberede, og smager lækkert med kogte ris, en klat yoghurt og hvorfor ikke en smule sødme fra for eksempel rosiner eller chutney?

Ingredienser
Lammekorma
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€36685.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Kødbollerne
Vand
/ml
400.0 ml
0%
lammefars
/kg
1.0 kg
0%
Knust boghvede
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
/g
40.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Citronskal rå
/g
8.0 g
0%
Mynte, frisk
/g
20.0 g
0%
Æg, hele (1 æg vejer ca. 60 gram)
/g
60.0 g
0%
salt
/g
20.0 g
0%
KNORR Koncentreret Brunet Løgfond 6x1L
/ml
65.0 ml
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Saucen
Kokosmælk
/ml
800.0 ml
0%
Knorr Kyllingesky, pasta 1 kg / 40 L
/g
30.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Rapsolie
/g
10.0 g
0%
Kanelstænger
/g
20.0 g
0%
Ingefær, frisk
/g
30.0 g
0%
Korma krydderi
/
0.0
0%
Rapsolie
/g
25.0 g
0%
Vand
/ml
300.0 ml
0%
salt
/g
0.0 g
0%
Knorr Tomatino, 2 kg
/g
500.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Til servering
Ris, Kogt
/
0.0
0%
Koriander, Hakket
/
0.0
0%
Evt. Chutney
/
0.0
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Kødbollerne
-
Vand 400.0 ml
-
lammefars 1.0 kg
-
Knust boghvede 300.0 g
-
Citronskal rå 8.0 g
-
Mynte, frisk 20.0 g
-
Æg, hele (1 æg vejer ca. 60 gram) 60.0 g
-
salt 20.0 g
Saucen
-
Kokosmælk 800.0 ml
-
Rapsolie 10.0 g
-
Kanelstænger 20.0 g
-
Ingefær, frisk 30.0 g
-
Korma krydderi
-
Rapsolie 25.0 g
-
Vand 300.0 ml
-
salt
Til servering
-
Ris, Kogt
-
Koriander, Hakket
-
Evt. Chutney
Tilberedning
-
Kødbollerne
- Kog vand og tilsæt knust boghvede, sluk for varmen og lad boghveden stå i 20 minutter.
- Bland det hakkede lammekød, boghvede, citronskal, mynte, Knorr Hvidløg krydderipuré, æg og Knorr Flydende Koncentreret Løgfond til en jævn fars, smag til med salt. Rul små kugler af hakket kød (som en femkrone) og anbring disse i et almindeligt, smurt ovnfast fad. Steg kødbollerne i ovnen ved 190°C i 15 minutter.
- Dæk alternativt kødbollerne med Kormasauce (uden at forstege bollerne i ovnen), og bag dem færdig i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Fyld med vand, hvis nødvendigt.
-
Saucen
- Brun Indisk Korma krydderi og hakket ingefær i rapsolie et par minutter.
- Tilsæt Knorr Tomatino, vand, kokosmælk og kanelstænger, Rør rundt og smag til med salt og peber.
- Lad saucen simre i 10 minutter.
-
Til servering
- Lammekødboller serveres i kormasauce med frisk koriander, kogt ris og eventuelt naan-brød, en agurkesalat og chutney på toppen.