Ingredienser
Det grønne
-
Gulerødder 200.0 g
-
Champignon 500.0 g
-
Selleri, (knoldselleri) 350.0 g
-
Løg 225.0 g
Linserne og farsen
-
Linser, grønne, tørrede 200.0 g
-
Tomatpure, koncentreret 5.0 g
-
Havregryn 100.0 g
-
Knorr krydderpure timian 15.0 g
-
Ost, 45+, revet 100.0 g
-
æg 2.0 stk.
-
salt 25.0 g
Loafen
-
Ketchup Slotts 30.0 g
-
æblecidereddike 20.0 g
Saucen
-
Vand 150.0 ml
-
Sødmælk 150.0 ml
-
Ribsgele 20.0 g
Tilberedning
-
Det grønne
- Skræl gulerødder, knoldselleri og løg, og riv det hele groft sammen med champignonerne. Steg væsken bort fra de revne ingredienser.
-
Linserne og farsen
- Kog linserne i henhold til pakkens instruktioner. Blend alle ingredienserne bortset fra ketchup og æblecidereddike i en blender/foodprocessor. Hæld dejen i en smurt form
-
Loafen
- Bland SLOTTS ketchup og æblecidereddike.
- Tag halvdelen af ketchupblandingen, og pensl den på overfladen af linsebrødet.
- Bag det i ovnen ved 190 grader i 30 minutter.
- Pensl resten af ketchupblandingen på, skru ned til 145 grader, og fortsæt bagningen i 20 minutter.
-
Saucen
- Bland vand, mælk, Knorr Piske 31%, gelé, KNORR Brun Kalvefond, koncentreret og salt i en gryde. Bring det i kog, og rør MAIZENA Økologisk Majsstivelse i.
- Server linsebrødet med kartoffelmos, tyttebær og syltede agurker
- Ønskes en vegetarisk sauce så erstattes kalvefonden med grønsagsfond.