Murtabak-filo med kylling, tomat og chili
Mutabak er klassisk streetfood som stammer fra det sydlige Saudi Arabien og betyder ”foldet”. Dejen laves af fin sigtet hvedemel, lidt salt, rørt med ghee (klaret smør) eller olie og til sidst vand. Dejen æltes blød og hviler i 10 min hvorefter den strækkes til en tynd pandekage. Så kommes der fyld på, som kan bestå af hvad som helst der er tilgængeligt på det lokale marked og bages på en varm pande eller i en meget varm ovn. Serveres med forskellige former for yoghurt. Mange steder bruges filodej som alternativ til at bage selv.

Ingredienser
Murtabak-filo med kylling, tomat og chili
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€1150.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Tilberedning
Filodej
/stk.
5.0 stk.
0%
Bryst af majskylling
/g
1500.0 g
0%
hytteost, (hytteret) 20+
/g
200.0 g
0%
Persille, hakket
/g
50.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto 4 x 3 kg
/ml
500.0 ml
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Spidskommen, stødt
/g
5.0 g
0%
Knorr, Koncentreret Kyllingefond 1 L
/ml
25.0 ml
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Knorr Professional Krydderipuré Røget Chili 750 g
/g
20.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
/g
40.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Løg, finthakket
/g
100.0 g
0%
Paprikadip
Creme Fraiche
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Professional Krydderipuré Peberfrugt 750 g
/g
40.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Græsk yoghurt/yoghurt naturel
/ml
200.0 ml
0%
Citroner salt syltet
/g
15.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Tilberedning
-
Filodej 5.0 stk.
-
Bryst af majskylling 1500.0 g
-
hytteost, (hytteret) 20+ 200.0 g
-
Persille, hakket 50.0 g
-
Spidskommen, stødt 5.0 g
-
Løg, finthakket 100.0 g
Paprikadip
-
Creme Fraiche 200.0 ml
-
Græsk yoghurt/yoghurt naturel 200.0 ml
-
Citroner salt syltet 15.0 g
Tilberedning
-
Tilberedning
- Skær kyllingen i fine stykker og steg dem i rigeligt olie i en gryde sammen med de hakkede løg.
- Tilsæt Knorr Krydderpasta Hvidløg, Knorr Professional Krydderipuré Røget chili, spidskommen, Knorr Kyllingfond samt Knorr Pronto.
- Lad det simre under låg under regelmæssig omrøring til kyllingen er mør. Køl massen af.
- Rør hytteost og hakket persille i massen.
- Læg fyldet på filodejen (lav 5 pakker i alt) og fold dejen flere gange til en firkantet pakke.
- Steg pakken på en pande i olie eller steg densprød i ovnen, og server den straks med den iskolde cremede dip
-
Paprikadip
- Alle ingredienser blandes sammen og køles ned