Menu

Ingredienser

+

Pizzadej:

  • Gær 3.0 g
  • Vand, koldt 1.3 l
  • 2 kg Tipo 00 mel
  • salt 45.0 g
  • Lidt mel til æltning og udrulning

Hvid sauce


Denne lækre plantebaserede lyse pizza er drysset med champignoner, hvidløg og hvid ost (uden tomatsovs!) og kulminerer i et simpelt og godt måltid.

...

Tilberedning

  1. Pizzadej:

    • Opløs gæren i koldt vand og rør mel i, ælt dejen med dejkrog i ca. 15 minutter for at aktivere gluten. Dæk skålen med et klæde og lad dejen hvile i 15 minutter. 
    • Ælt dejen med hænderne i et par minutter, indtil den er ensartet. Kom dejen i en skål og dæk med plastfilm og lad dejen hvile i 12 timer ved ca. 20 grader til næste dag. 
    • Del dejen i 10 stykker. Opbevar dejen i køleskabet ideelt set i 3 dage (kan bruges efter en dag) eller indtil den skal bruges. Dejen kan holde sig på køl i op til 10 dage.
  2. Hvid sauce

    • Bland ingredienserne sammen. 
    • Toppingsforslag: Champignoner, friske, kantareller, friske, shiitake-svampe, revet Violife ost, boghvede, baby spinat eller mangold skud.
  3. Pizzaen

    • Forvarm ovnen til 275 grader. 
    • Placer lidt hvid sauce i midten af den udrullede pizzadej, spred saucen ud og tilsæt revet ost og top med champignoner (skåret hvis nødvendigt) og boghvede. 
    • Bag pizzaerne i ca. 3 minutter, drej den 180 grader i ovnen og bag den i et par minutter mere, indtil den er jævnt bagt. 
    • Tag den ud og lad den køle af i et par minutter, før du tilføjer topping som frisk spinat eller mangold skud.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu