Speltotto fra Øland
I stedet for ris har vi brugt spelt til at lave en variant af risotto. Hvede- og bygkerner fungerer også godt i denne ret.

Ingredienser
Kernerne
-
Speltkerner 400.0 g
-
vand 800.0 g
Det grønne
-
Løg i tern 150.0 g
-
Knoldselleri, i tern 500.0 g
Tilsmagningen
-
Æble, små tern 50.0 g
-
Parmesanost, hel 200.0 g
-
Creme Fraiche 200.0 g
-
Persille, hakket 50.0 g
-
Citronsaft, friskpresset 20.0 g
Tilberedning
-
Kernerne
- Kog speltkernerne møre i vandet og Knorr Grønsagsfond ved lav varme.
-
Det grønne
- Brun løg og knoldselleri. Hæld over speltkernerne.
-
Tilsmagningen
- Tilsæt ost og creme fraiche. Slut af med salt, citronsaft, æble og persille. Hvis speltottoen er for tyk, kan du tilsætte ekstra vand.