Svampelasagne med tomat og grønkålssalat
En vegetarisk lasagne med smag af den kraftfulde vesterhavsost. Passer perfekt som kødfri hovedret eller på buffetten.

Ingredienser
Lasagne
-
Svampe, blandede 1200.0 g
-
Løg, finthakket 250.0 g
-
150 g. Vesterhavsost, revet
-
Mælk 500.0 g
-
Hvidvin 100.0 ml
-
Vand 40.0 ml
-
Margarine 50.0 ml
-
salt 10.0 g
-
Tørret timian 3.0 g
-
Fløde eller flødealternativ 500.0 ml
Tomat og grønkålssalat
-
Grønkål, renset og fint snittet 600.0 g
-
Tomater friske 400.0 g
-
Rødløg, fine skiver 200.0 g
-
Knust boghvede 50.0 g
-
6 g. flagesalt
Tilberedning
-
Lasagne
- Skær svampene i skiver og steg sammen med løget et par minutter i en bredbundet gryde med fedtstof. Tilsæt timian og hvidvin og lad det simre et par minutter mere.
- Hæld mælk, fløde og Knorr Bouquet de Provence i og bring det i kog.
- Bland MAIZENA økologisk majsstivelse og koldt vand. Hæld blandingen i under omrøring, mens den koger. Lad det simre et par minutter og smag til med salt og sort peber.
- Tilsæt revet ost efter det har kogt.
- Smør et ovnfast fad og start med svampesaucen i bunden og derefter Knorr Lasagneplader. Lav det ønskede antal lag. Bag i ovnen ved 190 grader i cirka 20-25 minutter.
- Lad lasagnen hvile i 30-40 minutter inden servering.
-
Tomat og grønkålssalat
- Rist knust boghvede i en bradepande eller ovn til de er gyldenbrune.
- Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem på en tallerken sammen med rødløget og drys halvdelen af flagesaltet over.
- Rist grønkålen i ovnen ved 180 grader i 8 minutter, lad køle af.
- Bland alle ingredienserne.