Oprindeligt mener man, at peanutten stammer fra Peru og Brasilien. Det var de spanske opdagelsesrejsende, der tog peanutten med til Europa og herefter til Afrika. Først brugte man dem til dyrefoder, men under den amerikanske borgerkrig, fik soldaterne smag for den gode snack. Denne ret er vegetarisk, men dette kan ændres ved at bytte søde kartoflerne ud med kød. Server den med kogte ris.

Ingredienser
Vestafrikansk sød kartoffelgryderet i peanutsauce
-
Løg, finthakket 210.0 g
-
Hvidløg, hakket 30.0 g
-
ingefær, revet 25.0 g
-
Hvidkål, strimlet 750.0 g
-
Søde kartofler i tern 665.0 g
-
Kartofler tern rå 300.0 g
-
Kikærter, drænet 160.0 g
-
Cayennepeber 1.0 g
-
Paprika, Edelsüss 6.0 g
-
Ananasjuice 330.0 ml
-
Knorr Flydende Grønsagsbouillon, koncentreret 1 L 40.0 ml
-
Vand 400.0 ml
-
Peanutbutter 210.0 g
Garniture
-
Gulerod, revet 100.0 g
-
Rødbede revet 100.0 g
-
Banan i skiver 200.0 g
-
Koriander, frisk, hakket 10.0 g
Tilberedning
-
Vestafrikansk sød kartoffelgryderet i peanutsauce
- Steg løgene bløde i Milda Flydende Stege 100% ved moderat varme i 5 minutter uden at løgene tager farven. Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege under omrøring i nogle minutter.
- Sænk temperaturen og tilsæt hvidkål, kartoffel, søde kartoffel, kikærter og tilsæt krydderierne. Rør rundt til krydderierne er blandet med grøntsagerne.
- Tilsæt vand, ananasjuice, Knorr Tomatino og Knorr Grønsagsfond og lad det koge op, læg låg på og lad det simre langsomt til grønsagerne er al dente.
- Rør til sidst jordnøddesmørret i gryden. Smagssæt med Knorr Umami.
-
Garniture
- Vend gulerødder, rødbede, banan og koriander sammen og smag til med Hellmann’s Citrus.
- Dekorér salaten med koriander.
-
Til servering
- Kogte ris