Menu

Ingredienser

+

Vestafrikansk sød kartoffelgryderet i peanutsauce

Garniture


Oprindeligt mener man, at peanutten stammer fra Peru og Brasilien. Det var de spanske opdagelsesrejsende, der tog peanutten med til Europa og herefter til Afrika. Først brugte man dem til dyrefoder, men under den amerikanske borgerkrig, fik soldaterne smag for den gode snack. Denne ret er vegetarisk, men dette kan ændres ved at bytte søde kartoflerne ud med kød. Server den med kogte ris.

...

Tilberedning

  1. Vestafrikansk sød kartoffelgryderet i peanutsauce

    • Steg løgene bløde i rapsolie ved moderat varme i 5 minutter uden at løgene tager farven. Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege under omrøring i nogle minutter.
    • Sænk temperaturen og tilsæt hvidkål, kartoffel, søde kartoffel, kikærter og tilsæt krydderierne. Rør rundt til krydderierne er blandet med grøntsagerne.
    • Tilsæt vand, ananasjuice, Knorr Tomatino og Knorr Grønsagsfond og lad det koge op, læg låg på og lad det simre langsomt til grønsagerne er al dente.
    • Rør til sidst jordnøddesmørret i gryden. Smagssæt med Knorr Umami.
  2. Garniture

    • Vend gulerødder, rødbede, banan og koriander sammen og smag til med Hellmann’s Citrus.
    • Dekorér salaten med koriander.
  3. Til servering

    • Kogte ris
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu