Menu
Alt Image Text

       

       

Alt Image Text

FERSKE CHAMPIGNON Danske

PASTINAK

HVIDKÅL

GULERØDDER

RØDBEDER

KÅLRABI

RØDKÅL

Alt Image Text

       

      GRØNTSAGER

Alt Image Text

AVOCADO Bedst i oktober til april fra Middelhavsområdet.

PEBERFRUGT Bedst i august til marts fra Middelhavsområdet.

BAGEKARTOFLER lmporteres ofte fra England. Vælg hellere store danske.

TOMATER Dyrket på friland.
 

Alt Image Text

       

      

Alt Image Text

SALAT Dyrket i drivhus.

TOMATER Fra drivhus.


 

 

 

 

       

Alt Image Text

DANSKE PÆRER September til januar.

DANSKE JORDBÆR Sommer.

DANSKE HINDBÆR Sommer.

DANSKE BLOMMER Bedst september til oktober.

DANSKE ÆBLER

             FRUGT

Alt Image Text

APPELSIN Bedst i oktober til maj.

VINDRUER Bedst i juli til december.

KIWI Bedst december til april

FERSKEN Bedst juli til september

CLEMENTIN/MANDARIN Bedst september til april.

Appelsin: Bedst i oktober til maj

       

Alt Image Text

PAPAYA Importeres ofte med fly fra Afrika.

MANGO Importeres ofte med fly fra Afrika.

ANANASKIRSEBÆR Importeres ofte med fly fra Sydamerika.

PASSIONSFRUGT Importeres ofte med fly fra Kenya.

       

Alt Image Text

VILDT fra Danmark.

               KØD

Alt Image Text

KYLLING Producerer lidt metangas. Vælg helst danske kyllinger.

SVINEKØD Værre end fugl men bedre end oksekød.

LAM Vælg helst dansk fra friland.

       

Alt Image Text

OKSEKØD Koen producerer meget metangas. Desuden spiser de kraftfoder som ofte består af sojaprotein. Når sojabønner dyrkes og transporteres, anvendes meget fossilt brændstof. Hvis du skal vælge oksekød, så vælg dansk kød fra fritand.

       

Alt Image Text

SANDART OG ABORRE Dansk.

MUSLINGER

SILD

HOKI Vælg gerne MSC-certificeret.

SEJ Vælg gerne MSC-certificeret.

     FISK & SKALDYR

Alt Image Text

MAKREL Makrel fra Nordøstatlanten er MSC-certificeret.

PANGASIUS Fra bæredygtigt opdræt.

       

Alt Image Text

HELLEFLYNDER LAKS, opdrættet Fiskeopdræt er energikrævende. Fiskefoctecei skal transporteres til anlægget.

TROPISKE REJER Opdræt af tropiske rejer er energikrævende.

TORSK Torskebestanden er lille. Fiskekutterne skal langt ud på havet.

                                                    MEJERIPRODUKTER & ÆG

Alt Image Text

ÆG Høns producerer lidt metangas.

Alt Image Text

MÆLK OG YOGHURT Malkekøer producerer meget metangas.

Alt Image Text

SKÆREOST Ost er værre end mælk, da der skal meget mælk til at producere ost.

       

Alt Image Text

KARTOFLER Danske.

HVEDE

ANDRE KORN

        BASISVARER

Alt Image Text

PASTA Består af durumhvede som ikke kan dyrkes betydeligt i Danmark. Vælg hellere kartofler.

BULGUR Fremstilles også af durumhvede. Importeres fra Spanien eller Tyrkiet.

       

Alt Image Text

RIS Importeres fra Asien. Desuden produceres der metangas under risdyrkningen.

 

Tænk sådan når du køber ind

Vælg efter sæson
Ved at vælge grøntsager, rodfrugter og frugt som høstes lige nu, får du ikke kun bedre råvarer med mere smag. Du hjælper også miljøet ved at undgå råvarer, der er dyrket i drivhus.

Spis dansk
Frugt, grøntsager og rodfrugter, der er dyrket i Danmark, er ofte rigere på smag fordi de vokser langsommere. Desuden skånes miljøet med kortere transporter.

Ris Importeres fra Asien. Desuden produceres der metangas under risdyrkningen.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu