Menu

Ingredienser

+

Rejer

Skum

Tacos

  • Gyoza dej, rund: 20 stk
  • Fritureolie: efter behov
  • Salt: efter smag

Krydderitopping

  • Furikake (japansk krydderiblanding): 10 g
  • Bubu Arare Yuzu (ris puffede kugler): 4 g
  • Yuzu sesam 6.0 g
  • Korianderfrø 2.0 g
  • Chiliflager 1.0 g
  • Tørrede limeblade 20.0 g

Denne opskrift er efter vores mening det bedste af to verdener. Klassisk ret fra Sverige kombineret med de bedste smage fra Asien. Retten er ligeledes moderniseret med metodikken, der adskiller sig fra den klassiske opskrift på rejerne.

...

Tilberedning

  1. Rejer

    • Hæld rapsolien i en gryde med halvdelen af hvidløget. Steg ved medium varme indtil sprød og gyldenbrun. Afkøl
    • Bland den afkølede olie med alle andre ingredienser undtagen rejerne.
    • Tilsæt rejerne og bland godt. Sæt i køleskabet og lad det marinere natten over.
    • Fyld taco-skallerne med de marinerede rejer og top med skummet og krydderitopping.
  2. Skum

    • Knus citrongræsset og skær i grove stykker. Put alt i en gryde og lad det simre langsomt i ca. 15 minutter.
    • Dæk med plastik og lad det trække natten over.
    • Sigt og bland med Hellmann's Professional.
    • Hæld i en sifon og lad med en patron. Ryst og køl indtil servering.
  3. Tacos

    • Indstil frituren til 180 grader.
    • Fyld tacokurven og sænk den ned i frituren i ca. 10 sekunder, løft derefter og lad olien dræne.
    • Hvis du ikke har en tacokurv, frituresteg gyozaen en ad gangen i ca. 5 sekunder på hver side. Form dem som tacos ved at hænge dem på en pind eller grydehåndtag.
    • Placer på papirhåndklæder og drys med salt.
  4. Krydderitopping

    • Grovmal korianderfrøene og chili flagerne.
    • Bland med furikake og puffede riskugler.
    • Drys blandingen over skummet på tacos.
    • Mal limebladene til et fint pulver og sigt gennem en sigte.
    • Afslut tacos med at drysse med limeblad pulver.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu