+

Shawarmakød

Shawarma krydderi

  • Spidskommen frø 40 g
  • Koriander frø 40 g
  • Nelliker hele 4 stk.
  • peberkorn hele sorte 6 stk.
  • Hvidløgspulver 40 g
  • Paprika, Edelsüss 20 g
  • Gurkemeje 5 g
  • Cayennepeber 5 g
  • Kanel, stødt 5 g

Mynte-citrus dressing

  1. Shawarmakød

    • Del og brun kalveklumpen godt på alle sider.
    • Kom shawarma krydderi, Knorr Koncentreret Oksefond, Knorr Krydderpasta Hvidløg og Knorr Umami i en vakuumpose og forsegl denne.
    • Posen sættes i ovnen ved 90 grader i 8-10 timer.
    • Posen åbnes og alt samles i en bakke, kødet findeles mens saften masseres ind i kødet. Løgende snittes og sauteres sammen med kødet.
    • Kødet anrettes på fladbrødet og der kan garneres med tomat, agurk, løg, salat og mynte-citrus saucen.
  2. Shawarma krydderi

    • Rist spidskommen, koriander, nelliker og peberkorn på en tør pande, til duftstofferne frigives. Stød dem fint i en morter eller en krydderikværn.
    • Bland med de øvrige krydderier. Blandingen kan opbevares på glas med tætsluttende låg.
  3. Mynte-citrus dressing

    • Bland Knorr Fraiche 24%, Knorr Piske 31%, citronsaft og mynte sammen til en ensartet blanding. Lad dressingen hvile i køleskabet i 1-2 timer.
+