Baby shawarma med mynte og citrus dressing
Shawarma kommer fra det tyrkiske ord cevirme som betyder at vende. Shawarma kan laves med forskellige kødtyper. Kødet marineres, sættes på spyd og grilles vertikalt så man hele tiden skærer det yderste tilberedte kød af. Samme tilberedningsmetode kendes fra det brasilianske churrasco.

Ingredienser
Baby shawarma med mynte og citrus dressing
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€4285.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Shawarmakød
Kalveklump
/g
2500.0 g
0%
Shawarma krydderi
/g
150.0 g
0%
Knorr, Koncentreret Oksefond, 1 L
/ml
100.0 ml
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
/g
80.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Knorr Umami 1 kg
/g
20.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Løg, finthakket
/g
400.0 g
0%
Fladbrød
/stk.
0.0 stk.
0%
Shawarma krydderi
Spidskommen frø
/g
40.0 g
0%
Koriander frø
/g
40.0 g
0%
Nelliker hele
/stk.
4.0 stk.
0%
peberkorn hele sorte
/stk.
6.0 stk.
0%
Hvidløgspulver
/g
40.0 g
0%
Paprika, Edelsüss
/g
20.0 g
0%
Gurkemeje
/g
5.0 g
0%
Cayennepeber
/g
5.0 g
0%
Kanel, stødt
/g
5.0 g
0%
Mynte-citrus dressing
Fløde eller flødealternativ
/ml
500.0 ml
0%
Citronsaft
/ml
100.0 ml
0%
Mynte, frisk
/g
150.0 g
0%
Creme Fraiche
/g
500.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Shawarmakød
-
Kalveklump 2500.0 g
-
Shawarma krydderi 150.0 g
-
Løg, finthakket 400.0 g
-
Fladbrød
Shawarma krydderi
-
Spidskommen frø 40.0 g
-
Koriander frø 40.0 g
-
Nelliker hele 4.0 stk.
-
peberkorn hele sorte 6.0 stk.
-
Hvidløgspulver 40.0 g
-
Paprika, Edelsüss 20.0 g
-
Gurkemeje 5.0 g
-
Cayennepeber 5.0 g
-
Kanel, stødt 5.0 g
Mynte-citrus dressing
-
Fløde eller flødealternativ 500.0 ml
-
Citronsaft 100.0 ml
-
Mynte, frisk 150.0 g
-
Creme Fraiche 500.0 g
Tilberedning
-
Shawarmakød
- Del og brun kalveklumpen godt på alle sider.
- Kom shawarma krydderi, Knorr Koncentreret Oksefond, Knorr Krydderpasta Hvidløg og Knorr Umami i en vakuumpose og forsegl denne.
- Posen sættes i ovnen ved 90 grader i 8-10 timer.
- Posen åbnes og alt samles i en bakke, kødet findeles mens saften masseres ind i kødet. Løgende snittes og sauteres sammen med kødet.
- Kødet anrettes på fladbrødet og der kan garneres med tomat, agurk, løg, salat og mynte-citrus saucen.
-
Shawarma krydderi
- Rist spidskommen, koriander, nelliker og peberkorn på en tør pande, til duftstofferne frigives. Stød dem fint i en morter eller en krydderikværn.
- Bland med de øvrige krydderier. Blandingen kan opbevares på glas med tætsluttende låg.
-
Mynte-citrus dressing
- Bland creme fraiche, fløde, citronsaft og mynte sammen til en ensartet blanding. Lad dressingen hvile i køleskabet i 1-2 timer.