Shawarma kommer fra det tyrkiske ord cevirme som betyder at vende. Shawarma kan laves med forskellige kødtyper. Kødet marineres, sættes på spyd og grilles vertikalt så man hele tiden skærer det yderste tilberedte kød af. Samme tilberedningsmetode kendes fra det brasilianske churrasco.

Ingredienser
Shawarmakød
-
Kalveklump 2500.0 g
-
Shawarma krydderi 150.0 g
-
Knorr Flydende oksebouillon, koncentreret 100.0 ml
-
Løg, finthakket 400.0 g
-
Fladbrød
Shawarma krydderi
-
Spidskommen frø 40.0 g
-
Koriander frø 40.0 g
-
Nelliker hele 4.0 stk.
-
peberkorn hele sorte 6.0 stk.
-
Hvidløgspulver 40.0 g
-
Paprika, Edelsüss 20.0 g
-
Gurkemeje 5.0 g
-
Cayennepeber 5.0 g
-
Kanel, stødt 5.0 g
Mynte-citrus dressing
-
Citronsaft 100.0 ml
-
Mynte, frisk 150.0 g
Tilberedning
-
Shawarmakød
- Del og brun kalveklumpen godt på alle sider.
- Kom shawarma krydderi, Knorr Koncentreret Oksefond, Knorr Krydderpasta Hvidløg og Knorr Umami i en vakuumpose og forsegl denne.
- Posen sættes i ovnen ved 90 grader i 8-10 timer.
- Posen åbnes og alt samles i en bakke, kødet findeles mens saften masseres ind i kødet. Løgende snittes og sauteres sammen med kødet.
- Kødet anrettes på fladbrødet og der kan garneres med tomat, agurk, løg, salat og mynte-citrus saucen.
-
Shawarma krydderi
- Rist spidskommen, koriander, nelliker og peberkorn på en tør pande, til duftstofferne frigives. Stød dem fint i en morter eller en krydderikværn.
- Bland med de øvrige krydderier. Blandingen kan opbevares på glas med tætsluttende låg.
-
Mynte-citrus dressing
- Bland Knorr Fraiche 24%, Knorr Piske 31%, citronsaft og mynte sammen til en ensartet blanding. Lad dressingen hvile i køleskabet i 1-2 timer.