Menu

Ingredienser

+

Sild

  • Sildefileter: 10
  • Eddikesyre: 20 g

Græskar

Risotto


En grænseløs ret, der kombinerer nordisk lynsyltet sild med italiensk risotto. De to køkkener kombinerer tekstur og smag og et super flot look! Kan anvendes som en let anretning eller en forret, men kan også bruges som en anderledes street food ret.
Sild kan nemt erstattes af andet protein, eller opskriften kan gøres helt vegetarisk.

...

Tilberedning

  1. Sild

    • Syltning af silden: Drys sildefiletterne på kødsiden med eddikesyre og lidt salt. Lad dem stå på køl i 3-4 timer eller til næste dag.
    • Flammegrillning af Silden: Flammegrill sildefiletterne, indtil de er tilberedt. Server sammen med risottoen.
    • Alternativ Sild Forberedelse: Tag let saltede sildefiletter og sylt dem i en blanding af Maille æblecidereddike og yuzu. Lad dem sylte i et par timer. Lav en let krydret stegedej og dyp stykker af sildefileten i dejen og frituresteg det. Server ovenpå eller ved siden af risottoen, med lidt frisk citron og vilde urter.
  2. Græskar

    • Skræl græskaret og skær den i tern. 
    • Marinér med hvidløgspasta og Provence pasta, tilføj lidt citron efter smag og pak det hele ind i aluminiumsfolie. 
    • Bag i ovnen, indtil det er helt mørt. 
    • Lav en glat puré.
  3. Risotto

    • Glaser løget i olivenolie og tilsæt risen. 
    • Tilsæt derefter hvidvinen og lad risen opsuge den. Tilsæt grøntsagsbouillonen (vand og grøntsagsfond blandet) lidt efter lidt, indtil risottoen er glat, og risen er mør. 
    • Tilsæt squashpuréen til risottoen og smag til med smør og Knorr Umami. 
    • TIP: Smag eventuelt til med miso eller ost.
    • Servering: Server med silden og pynt med radiser og urter.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu