Menu

Ingredienser

+

Samosas

Filodej

  • Filodej 500.0 g

Samosaens vej til Sydafrika fra Indien er en historie fra sidst i det 18. århundrede. Inderne tog fra den ene engelske koloni til den anden for at arbejde i sukkerplantager. De fik her muligheden for at arbejde på kontrakt og når kontrakten udløb ville de få tilbudt et stykke jord. Med sig fik de familien, denne fantastiske spise og ikke mindst deres frihed.

...

Tilberedning

  1. Samosas

    • Varm olien på panden, og svits løgene til de er bløde. Derefter tilsættes kødet og grønsagerne under omrøring.
    • Tilsæt gurkemeje, Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg, - Røget chili og - Ingefær og smag til med salt. Lad retten koge ved svag varme til det er kogt sammen.
    • Tilsæt garam masala krydderiet, forårsløgene og korianderbladene. Kom citron- eller limesaft i og rør rundt. Sluk herefter for varmen.
  2. Filodej

    • Skær filodejen ud i striber på ca. 25 x 9 cm. En spsk. af fyldet lægges på midten og de foldes i en trekant (samosa). Luk kanterne med lidt vand.
    • Samosaerne lægges på en smurt bagepladeog bages i ca. 8 min. på hver side.
  3. Tip!

    • Skal samosaerne være endnu mere sprøde kan de dybsteges. Lammet kan erstattes med andre former for kød
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu