Sydafrikanske samosas
Samosaens vej til Sydafrika fra Indien er en historie fra sidst i det 18. århundrede. Inderne tog fra den ene engelske koloni til den anden for at arbejde i sukkerplantager. De fik her muligheden for at arbejde på kontrakt og når kontrakten udløb ville de få tilbudt et stykke jord. Med sig fik de familien, denne fantastiske spise og ikke mindst deres frihed.

Ingredienser
Sydafrikanske samosas
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€1406.4
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Samosas
rapsolie
/ml
60.0 ml
0%
Løg, finthakket
/g
200.0 g
0%
lammefars
/g
600.0 g
0%
Blandet grønsager letkogte og i tern
/g
400.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
/g
30.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Gurkemeje
/g
1.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Røget Chili 750 g
/g
15.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Knorr Professional Krydderipuré Ingefær 750 g
/g
15.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
salt
/g
10.0 g
0%
Garam marsala
/g
5.0 g
0%
Forårsløg finthakket
/g
150.0 g
0%
Citronsaft, friskpresset
/g
20.0 g
0%
Filodej
Filodej
/g
500.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Samosas
-
rapsolie 60.0 ml
-
Løg, finthakket 200.0 g
-
lammefars 600.0 g
-
Blandet grønsager letkogte og i tern 400.0 g
-
Gurkemeje 1.0 g
-
salt 10.0 g
-
Garam marsala 5.0 g
-
Forårsløg finthakket 150.0 g
-
Citronsaft, friskpresset 20.0 g
Filodej
-
Filodej 500.0 g
Tilberedning
-
Samosas
- Varm olien på panden, og svits løgene til de er bløde. Derefter tilsættes kødet og grønsagerne under omrøring.
- Tilsæt gurkemeje, Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg, - Røget chili og - Ingefær og smag til med salt. Lad retten koge ved svag varme til det er kogt sammen.
- Tilsæt garam masala krydderiet, forårsløgene og korianderbladene. Kom citron- eller limesaft i og rør rundt. Sluk herefter for varmen.
-
Filodej
- Skær filodejen ud i striber på ca. 25 x 9 cm. En spsk. af fyldet lægges på midten og de foldes i en trekant (samosa). Luk kanterne med lidt vand.
- Samosaerne lægges på en smurt bagepladeog bages i ca. 8 min. på hver side.
-
Tip!
- Skal samosaerne være endnu mere sprøde kan de dybsteges. Lammet kan erstattes med andre former for kød