Chokoladekage, karamelmousse og havtorn
Når chokoladekagen skal løftes til næste niveau. Lav nemt en karamelmousse med hjælp fra vores produkter fra Carte d'Or.

Ingredienser
Chokoladekage
-
Chokolade, mørk 250.0 g
-
Smør 240.0 g
-
æg 5.0 stk.
-
Sukker 250.0 g
-
Bagepulver 5.0 g
Karamelmousse
-
Sødmælk 450.0 ml
-
Carte d´Or Basismousse 1 x 1,8 kg / 1 x 16 l 180.0 g
-
salt 2.0 g
Havtorn
-
15ml Havtornsaft
-
Appelsinjuice, konc. 30.0 ml
-
Sukker 15.0 g
Tuile
-
Æggehvide 50.0 g
-
Sukker 90.0 g
-
Smør 60.0 g
Tilberedning
-
Chokoladekage
- Smelt smørret med chokoladen.
- Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt de tørre ingredienser til ægge-/sukkerblandingen. Rør smør og chokolade i.
- Flyd massen i en 1/1 GN-bakke og bag ved 170 grader i 20 minutter. Køl af.
- Sæt kagen i køleskabet inden servering.
-
Karamelmousse
- Smelt karamellen sammen med 100 ml mælk. Når det er smeltet, hældes resten af mælken i karamelblandingen.
- Bland moussebasen og salt i en foodprocessor, og tilsæt karamel-/mælkeblandingen. Rør langsomt de første 5 minutter, og afslut med 10 minutter ved høj hastighed.
-
Havtorn
- Kog saften og sukkeret op, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt Knorr Texture Gelatine-pulver, og bring blandingen i kog. Køl af.
- Blend blokken glat i en blender. Fjern bobler ved hjælp af en vakuumforsegler.
-
Tuile
- Pisk æggehvider fra tre æg og sukkeret let.
- Tilsæt det smeltede smør til blandingen. Tilsæt til sidst stivelsen.
- Lad blandingen køle af i køleskabet i mindst 4 timer.
- Bag i en bladform ved 180 grader i 6 minutter.