Menu

Ingredienser

+

Brioche

  • Sødmælk 500.0 ml
  • Gær 40.0 g
  • Hvedemel 700.0 g
  • Sukker 40.0 g
  • salt 10.0 g
  • Honning 30.0 g
  • Rapsolie 75.0 ml
  • Mælk og æg til pensling

Syltede rødløg

  • Rødløg, fine skiver 400.0 g
  • Lager eddike uden farve 100.0 g
  • Sukker 200.0 g
  • Vand 300.0 ml

Dijon-mayonnaise

Smash-bøf

  • Oksekød, hakket, 9-12 % 2.0 kg
  • salt 10.0 g
  • Peber, frisk kværnet 5.0 g
  • Ost, Cheddar, skiveskåret 20.0 stk.

En ægte klassiker af en burger! Ved at presse burgerbøffen får du en godt stegt overflade. Denne form for karamellisering tilføjer masser af smag til den samlede burgeroplevelse. Et must for alle burgerelskere!

...

Tilberedning

  1. Brioche

    • Varm mælken til 38 °C og opløs gæren og tilsæt resten af ingredienserne. 
    • Ælt med dejkrog i 12 minutter, indtil dejen er elastisk. Dæk til med husholdningsfilm og hæv i en time. 
    • Form bollerne og hæv i yderligere 20 minutter. 
    • Pensl bollerne og bag i ovnen ved 200°C i ca. 12-15 minutter, indtil bollerne er gyldne.
  2. Syltede rødløg

    • Kog eddike, sukker og vand i en gryde. 
    • Skræl og skær løgene så tyndt som muligt, helst på et mandolinjern. 
    • Hæld den varme lage over løgene og lad det køle af.
  3. Dijon-mayonnaise

    • Bland Hellmann's Professional med Maille Dijon-sennep.
  4. Smash-bøf

    • Form 20 kødboller, hvor hver kugle vejer 100 g.
    • Pres kødet fladt på en varm grillplade eller pande med bagepapir og en vægt (f.eks. en gryde eller stor spatel), krydr med salt og peber. 
    • Vend burgere og krydr igen og top med cheddar og 1 spsk Dijon-mayonnaise. 
    • Læg to burgere oven på hinanden og top dem med syltede løg og placer dem i burgerbollen.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu