Ingredienser
Fiskeburgeren
-
Fiskefilet af hvid fisk (torsk, sej, kuller eller aborre) 1000.0 g
-
Fløde eller flødealternativ, laktosefri 200.0 ml
-
æg 3.0 stk.
-
Citronskal rå 20.0 g
-
Spidskommen, stødt 2.0 g
-
Koriander, friskhakket 2.0 g
-
Persille, bredbladet, hakket 50.0 g
-
Flage salt/havsalt
-
Panko rasp
-
Rapsolie 100.0 ml
Marineret fennikel
-
Fennikel 150.0 g
-
Fennikel, frø 2.0 g
Tahini mayonnaise
-
Tahin 40.0 g
-
Citronsaft friskpresset 200.0 ml
Urtesalat og servering
-
Dild 30.0 g
-
Salat, rucola 100.0 g
-
Burgerboller Div 10.0 stk.
Tilberedning
-
Fiskeburgeren
- Hak fiskekøddet meget finteller bestil færdigmalet/-finthakket fiskefars. Hæld det kolde, malede fiskekød i en skål med krydderierne.
- Ælt massen med en ske, tilføj lfløde og æg lidt efter lidt.
- Tilføj til sidst hakket bladpersille.
- Lad massen stå på køl i en time. Form 150 g bøffer og paner med pankomel eller brødkrummer. Steg på panden med olie, til de har fået lidt farve. Bag derefter i ovnen ved 100 grader til en indvendig temperatur på 68 grader
-
Marineret fennikel
- Skyl fennikel og skær i tynde skiver. Bland Hellmann´s Citronvinaigrette og fennikelfrø.
- Mariner fennikelspåner med vinaigretten.
-
Tahini mayonnaise
- Bland ingredienserne og hæld dem i en sprøjteflaske. Opbevar den koldt.
-
Urtesalat og servering
- Varm burgerbollerne op. Lav burgerne, garner med urtesalat, server.