Menu

Ingredienser

+

Jerk kyllingen

Risene og serveringen


Jerk er en smagfuld, jamaicansk krydderiblanding med bl.a. allehånde og chili, som passer godt til alle typer kød og fisk. Her serverer vi jerk-kylling sammen med ris og bønner kogt i kokosmælk, som er en meget almindelig måde at tilberede ”rice and peas” på i Caribien. Ris er en basisvare, og bønner og majs har deres naturlige plads i mange retter ligesom sød kartoffel, kokos og plantains.

...

Tilberedning

  1. Jerk kyllingen

    Bland Knorr Hønsebouillon med jerk-krydderi, snit kyllingen, og gnid blandingen omhyggeligt ind. Lad kødet trække i mindst en time før tilberedning. Brun kyllingen i ovnen ved 225 grader i 5 minutter, og sænk derefter temperaturen til 175 grader og steg kyllingen, til den er færdig.
  2. Risene og serveringen

    Skyl risene i mindre portioner, og sæt ovnen på 175 grader. Sauter løgene i olie i 5 minutter, tilsæt cajun-krydderi, timian, laurbærblade, ris og bønner, og steg i endnu et minuts tid. Hæld risene over i en GN-bakke. Bring vand, kokosmælk og Knorr Umami i kog sammen med peber, og hæld væsken over risene. Bages i kombiovn ved 175 grader i 30-35 minutter, indtil kyllingen er klar.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu