Jerk kylling med ris og bønner
Jerk er en smagfuld, jamaicansk krydderiblanding med bl.a. allehånde og chili, som passer godt til alle typer kød og fisk. Her serverer vi jerk-kylling sammen med ris og bønner kogt i kokosmælk, som er en meget almindelig måde at tilberede ”rice and peas” på i Caribien. Ris er en basisvare, og bønner og majs har deres naturlige plads i mange retter ligesom sød kartoffel, kokos og plantains.

Ingredienser
Jerk kylling med ris og bønner
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Jerk kyllingen

Risene og serveringen

Ingredient name
Jerk kyllingen
-
Kylling parteret 2400.0 g
-
Jerk krydderi 25.0 g
Risene og serveringen
-
Ris, langkornet 800.0 g
-
Løg i tern 200.0 g
-
Rapsolie 50.0 g
-
Cajun krydderi 6.0 g
-
Tørret timian 2.0 g
-
Laurbærblad 2.0 stk.
-
Bønner brune 800.0 g
-
Kokosmælk 800.0 ml
-
Vand 800.0 ml
Tilberedning
-
Jerk kyllingen
Bland Knorr Hønsebouillon med jerk-krydderi, snit kyllingen, og gnid blandingen omhyggeligt ind. Lad kødet trække i mindst en time før tilberedning.
Brun kyllingen i ovnen ved 225 grader i 5 minutter, og sænk derefter temperaturen til 175 grader og steg kyllingen, til den er færdig.
-
Risene og serveringen
Skyl risene i mindre portioner, og sæt ovnen på 175 grader.
Sauter løgene i olie i 5 minutter, tilsæt cajun-krydderi, timian, laurbærblade, ris og bønner, og steg i endnu et minuts tid.
Hæld risene over i en GN-bakke.
Bring vand, kokosmælk og Knorr Umami i kog sammen med peber, og hæld væsken over risene.
Bages i kombiovn ved 175 grader i 30-35 minutter, indtil kyllingen er klar.