Ingredienser
Løgchutney
-
rapsolie 20.0 ml
-
Løg i skiver 1500.0 g
-
Muscovada sukkerMørk 300.0 g
-
salt 2.0 g
-
Hvidløg, hakket 10.0 g
-
sennepsfrø 5.0 g
-
1/2 Tsk. Paprika
-
Chili, knivspids 1.0 g
Tilberedning
-
Løgchutney
- Sauter løgene i rapsolie ved lav til moderat varme i 25-30 minutter, og omrør med jævne mellemrum. Løgene skal være bløde, men ikke brune!
- Rør tre spiseskefulde sukker i, skru lidt op for varmen, og sauter i yderligere 7-10 minutter. Omrør regelmæssigt, indtil løgene begynder at tage farve.
- Skru ned for temperaturen, og tilsæt det resterende sukker og de øvrige ingredienser.
- Lad chutneyen simre langsomt i 30-40 minutter, eller indtil den er reduceret og fortykket og har fået en mørk og karamelliseret farve. Omrør med jævne mellemrum, så chutneyen ikke brænder på.
- Opbevar chutneyen mørkt i steriliserede krukker.