Menu

Ingredienser

+

Dej


Denne type brød kræver proteinrigt mel, som italiensk blød hvede, blandet med durummel, og lang tids æltning, så de får lange fine hinder og store huller. Brødene kan krydres med fennikel eller anisfrø. Dejen skal laves således, at den er så blød, som den kan blive, uden at hænge i fast i fingrene. Hvis man skal spise dem lige med det samme, er det lækkert at blande lidt olivenolie i dejen.

...

Tilberedning

  1. Dej

    • Opløs gæren i det lunkne vand, ælt resten af ingredienserne i og ælt, til dejen er helt elastisk og boblende. Hvis dejen bliver for stiv, ælter man mere vand i.
  2. Hævning

    • Lad den hæve lunt og til mindst dobbelt størrelse i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.
    • Mens dejen hæver første gang, trækker man dejen ind over den selv nogle gange, ligesom når man pakker en gave ind. Det strækker proteinet yderligere og laver store huller i det færdige brød.
    • Del dejen i 16 flade boller og lad hæve igen i ca. 15-20 minutter.
  3. Bagning

    • Varm ovnen op til 250 grader med plader eller bagesten i.
    • Træk hver bolle ud til en stor, tynd cirkel, ligesom en pizza, så tynd det kan lade sig gøre.
    • Læg brødene på den varme bageplade og bag i ca. 8 minutter, til de får brune pletter og er gennembagt.
    • Læg dem i en stak med et viskestykke over, så de holder sig bløde.
  4. Tip!

    • Man skal ikke overfylde ovnen, hellere bage en eller to ad gangen, så de får varme nok. Hele bagningen er klaret på en halv time.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu