+

Dej

  1. Dej

    • Opløs gæren i det lunkne vand, ælt resten af ingredienserne i og ælt, til dejen er helt elastisk og boblende. Hvis dejen bliver for stiv, ælter man mere vand i.

  2. Hævning

    • Lad den hæve lunt og til mindst dobbelt størrelse i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.
    • Mens dejen hæver første gang, trækker man dejen ind over den selv nogle gange, ligesom når man pakker en gave ind. Det strækker proteinet yderligere og laver store huller i det færdige brød.
    • Del dejen i 16 flade boller og lad hæve igen i ca. 15-20 minutter.
  3. Bagning

    • Varm ovnen op til 250 grader med plader eller bagesten i.
    • Træk hver bolle ud til en stor, tynd cirkel, ligesom en pizza, så tynd det kan lade sig gøre.
    • Læg brødene på den varme bageplade og bag i ca. 8 minutter, til de får brune pletter og er gennembagt.
    • Læg dem i en stak med et viskestykke over, så de holder sig bløde.

  4. Tip!

    • Man skal ikke overfylde ovnen, hellere bage en eller to ad gangen, så de får varme nok. Hele bagningen er klaret på en halv time.

+