+

Porcherede æg

  • Æg, hele (1 æg vejer ca. 60 gram) 600 g
  • Lagereddike m. farve 1.5 dl
  • Vand 2 l
  • Salt 15 g

Hollandaise

Grillet laksetatar

  • Laksefilet, uden ben og skind 1 kg
  • Rødbede, syltet, grove stykker 400 g
  • Purløg, finthakket 5 g
  • Peber, hvid
  1. Porcherede æg

    • Hæld vandet i en sautégryde, bring det i kog og tilsæt salt og eddike.
    • Reducér varmen til vandet simrer og ikke koger.
    • Slå et æg ud i en kop, og lad det langsomt glide ned i vandet. Efter 3 minutter tages ægget op af vandet med en hulske. Dræn ægget for vand og hold det varmt.
  2. Hollandaise

    • Opvarm Milda flydende stege 100% til 55 grader.
    • Pisk æggeblommerne med citron og vand i en gryde. Pisk æggene ved moderat vare på komfuret eller over et vandbad, indtil de er 65 grader. Tag straks gryden af varmen, når den korrekte temperatur er opnået.
    • Tilsæt Milda flydende stege 100% til æggeblandingen i en tynd stråle under konstant piskning.
    • Smag saucen til medKnorr Fiskefond,peber og ekstra citronsaft efter smag.
  3. Grillet laksetatar

    • Bland finthakket laks med hakkede rødbeder og purløg. Smag til med salt og hvid peber.
    • Form laksetataren til bøffer og steg dem 1 minut på hver side ved moderat varme.
  4. Servering

    • Placér det porcherede æg på laksebøffen og montér hollandaisesaucen over ægget. Retten skal serveres med det samme.
  5. Tip!

    • Laks Benedict smager ekstra godt med en grøn salat til.
+