Menu

Ingredienser

+

Porcherede æg

  • Æg, hele (1 æg vejer ca. 60 gram) 600.0 g
  • Lagereddike m. farve 1.5 dl
  • Vand 2.0 l
  • Salt 15.0 g

Hollandaise

Grillet laksetatar

  • Laksefilet, uden ben og skind 1.0 kg
  • Rødbede, syltet, grove stykker 400.0 g
  • Purløg, finthakket 5.0 g
  • Peber, hvid

Æg Benedict er en klassisk brunchret med pocheret æg og hollandaise og skinke. Her har vi smagt saucen til med Knorr Fiskefond og citron og erstattet skinken med laks, rødbeder og kapers.

...

Tilberedning

  1. Porcherede æg

    • Hæld vandet i en sautégryde, bring det i kog og tilsæt salt og eddike.
    • Reducér varmen til vandet simrer og ikke koger.
    • Slå et æg ud i en kop, og lad det langsomt glide ned i vandet. Efter 3 minutter tages ægget op af vandet med en hulske. Dræn ægget for vand og hold det varmt.
  2. Hollandaise

    • Opvarm Milda flydende stege 100% til 55 grader.
    • Pisk æggeblommerne med citron og vand i en gryde. Pisk æggene ved moderat vare på komfuret eller over et vandbad, indtil de er 65 grader. Tag straks gryden af varmen, når den korrekte temperatur er opnået.
    • Tilsæt Milda flydende stege 100% til æggeblandingen i en tynd stråle under konstant piskning.
    • Smag saucen til medKnorr Fiskefond,peber og ekstra citronsaft efter smag.
  3. Grillet laksetatar

    • Bland finthakket laks med hakkede rødbeder og purløg. Smag til med salt og hvid peber.
    • Form laksetataren til bøffer og steg dem 1 minut på hver side ved moderat varme.
  4. Servering

    • Placér det porcherede æg på laksebøffen og montér hollandaisesaucen over ægget. Retten skal serveres med det samme.
  5. Tip!

    • Laks Benedict smager ekstra godt med en grøn salat til.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu