Svampe og jordskokkesuppe med æble
Jordskokken er en velsmagende nordisk knold, der gør sig godt i suppe. Lige denne variant har vi toppet med svampe, så den får et skønt strejf af efterår. En ret, der passer til både frokost og aftensmad og som både forret og hovedret.

Ingredienser
Suppen
-
Hvidløg, hakket 10.0 g
-
Skalotteløg, hakket 150.0 g
-
Jordskokker, skiver 300.0 g
-
Champignon, skiver 300.0 g
-
Smør, saltet 40.0 g
-
Hvidvin 200.0 ml
-
Vand 1800.0 ml
-
Madlavningsfløde 300.0 ml
-
salt 15.0 g
-
vand 15.0 g
Garnituren
-
Æble 200.0 g
-
Smør 15.0 g
-
Timian, frisk, kviste
Tilberedning
-
Suppen
- Sauter skalotteløg og hvidløg i fedtstof til de er bløde.
- Tilsæt jordskokkerne og svampene, og sauter, indtil væsken fra svampene er fordampet.
- Tilsæt vinen, og lad det koge ind. Tilsæt vandet og madlavningsfløde, og lad det simre ved lav varme i 20 minutter
- Bland MAIZENA med koldt vand, og jævn suppen.
- Smag til med Knorr Kyllingefond, svampefond, salt og peber.
-
Garnituren
- Skær æblerne i fine tern. Brun æbleternene i fedtstof sammen med timian. Anret suppen, og top med de smørbrunede æbletern.