Sydafrikanske gule ris
Samosaens vej til Sydafrika fra Indien er en historie fra sidst i det 18. århundrede. Inderne tog fra den ene engelske koloni til den anden for at arbejde i sukkerplantager. De fik her muligheden for at arbejde på kontrakt og når kontrakten udløb ville de få tilbudt et stykke jord. Med sig fik de familien, denne fantastiske spise og ikke mindst deres frihed.

Ingredienser
Sydafrikanske gule ris
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€0.46
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Forberedelse
Gurkemeje
/g
3.0 g
0%
Peber, hvid
/g
1.0 g
0%
Kanelstænger
/g
10.0 g
0%
Kardemomme
/g
2.0 g
0%
basmati ris
/g
580.0 g
0%
Tilberedning
rosiner
/g
80.0 g
0%
Sukker, rørsukker
/g
8.0 g
0%
Knorr, Koncentreret Kyllingefond 1 L
/ml
40.0 ml
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Vand
/ml
920.0 ml
0%
Smør
/g
70.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Forberedelse
-
Gurkemeje 3.0 g
-
Peber, hvid 1.0 g
-
Kanelstænger 10.0 g
-
Kardemomme 2.0 g
-
basmati ris 580.0 g
Tilberedning
-
rosiner 80.0 g
-
Sukker, rørsukker 8.0 g
-
Vand 920.0 ml
-
Smør 70.0 g
Tilberedning
-
Forberedelse
- Bland gurkemeje, hvid peber, kanel og kardemomme sammen.
- Skyl risene i koldt vand og læg dem i en gastrobakke.
-
Tilberedning
- Kog vandet op og tilsæt krydderierne, smør, råsukker og Knorr Kyllingfond. Hæld væsken over risene i gastrobakken og tilsæt rosinerne.
- Læg låg på risene og damp dem i ovnen ved 100% damp i ca. 10 minutter. Sluk for varmen og lad risene trække i 5 minutter.
-
Servering
- Rør i risene inden servering.