Tater tots
Tater tots blev til i forbindelse med, at man ville mindske sit madspild efter man havde skåret pommes frites. Da man i 1953 lancerede tater tots solgte man dem billigt, og meget få ville købe dem, fordi man anså det for værende alt for billigt og derfor anså det som værende et dårligt produkt. Først da man hævede prisen gik salget forrygende! I dag spiser Amerikanerne 35 millioner tons om året.

Ingredienser
Tater tots
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€0.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Tater tots
Vand
/ml
1500.0 ml
0%
Margarine, flydende
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
/g
20.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Knorr Kartoffelmos, kold tilberedning 4 x 3 kg
/g
360.0 g
0%

Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Sennep og produkter på basis af sennep: Nej
Løg frysetørret
/g
200.0 g
0%
Knorr Umami 1 kg
/g
10.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Parmesanost, frisk revet
/g
300.0 g
0%
salt
/g
5.0 g
0%
Peber, frisk kværnet
/g
0.0 g
0%
Æg, hele past.
/g
500.0 g
0%
Panko rasp
/g
500.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Tater tots
-
Vand 1500.0 ml
-
Margarine, flydende 100.0 ml
-
Løg frysetørret 200.0 g
-
Parmesanost, frisk revet 300.0 g
-
salt 5.0 g
-
Peber, frisk kværnet
-
Æg, hele past. 500.0 g
-
Panko rasp 500.0 g
Tilberedning
-
Tater tots
- Kom vand, flydende margarine og Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg i en rørekedel.
- Tilsæt Knorr Kartoffelmos, løg, Knorr Umami, parmesanost , salt og peber og rør mosen fin og glat.
- Rul massen ud i en ca. 3 cm tyk pølse og skær ca. 5 cm lange Tater tots.
- Lad massen hvile i et par timer på køl og panér dem efterfølgende i æg og rasp.
- Tater tots steges gyldne i frituren og serveres sprøde og lune med en lækker dipsauce til.