Te-gravad laks med anis, fennikel og dild
Gravad laks er lækkert på julebordet, og her er en velsmagende nyfortolkning af en gammel klassiker

Ingredienser
Te-gravad laks med anis, fennikel og dild
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Metodik
Ingredient name
Metodik
-
500 G Laksefilet Med Skind
-
Sukker 100.0 g
-
salt 50.0 g
-
Pukka Feel New ØKO 4x20 breve 3.0 pack
-
Kardemomme stødt 1.0 g
-
Citronskal, rå 0.5 stk.
-
Frisk Dild 20.0 g
Tilberedning
-
Metodik
- Bland sukker, salt, te, citronskal og kardemomme.
- Gnid laksen med blandingen, og dæk med hakket frisk dild.
- Tildæk laksen, og lad den stå ved stuetemperatur i to timer for at få gravningen i gang. Afkøl laksen, og grav den i 1-2 dage, vend den et par gange undervejs.
Ved servering: Skrab noget af dilden og krydderierne af, og skær laksen i skiver.
Serveres med citron.