Vegetarisk schnitzel
Vegetarisk schnitzel med kapers, stegte og kogte kartofler, løgsky og friteret persille - en dejlig klimavenlig variant af den klassiske schnitzel. Passer til enhver Oktoberfest.

Ingredienser
Schnitzelen
-
Kartofler 375.0 g
-
Gulerødder 250.0 g
-
Løg, hakket 325.0 g
-
perlebyg 750.0 g
-
Tørret timian 10.0 g
-
Æg, hele past. 200.0 g
-
Rasp 600.0 g
-
Rapsolie 45.0 g
Løgsky
-
Løg i skiver 800.0 g
-
Balsamico eddike 14.0 ml
-
Vand 1000.0 ml
Garniture og servering
-
Kartofler 2.0 g
-
Kapers 100.0 g
-
Persille, bredbladet 40.0 g
-
Fritureolie 500.0 ml
Tilberedning
-
Schnitzelen
- Forvarm ovnen på 230 grader.
- Kog bygkernerne.
- Rist kartofler og gulerødder, så de bliver bløde hele vejen igennem, og får god farve.
- Blend kartofler og gulerødder groft.
- Steg løg i rapsolie med timian til de er gyldenbrune.
- Bland kartoffelmiksen med de stegte løg, perlebyg, løgfond, grøntsagsfond og MAIZENA Snowflake og lad stå i et par minutter, så stivelsen kan absorbere væsken.
- Form schnitzlen, drys majsstivelsen over med en sigte, pensl med æg og afslut med rasp.
- Steg schnitzlen i rapsolie, indtil den er gyldenbrun på begge sider.
-
Løgsky
- Sauter løgene bløde i en gryde med rapsolie.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og reducer til halv mængde eller indtil skyen er tyknet lidt.
-
Garniture og servering
- Damp eller kog kartoflerne, lad dem køle af.
- Steg dem gyldenbrune i rapsolie.
- Smag til med havsalt.
- Varm fritureolien op til 160-180 grader.Læg persillen i, og steg kortvarigt.
- Drys kapers over den stegte schnitzel.