Vegetarisk schnitzel
Vegetarisk schnitzel med kapers, stegte og kogte kartofler, løgsky og friteret persille - en dejlig klimavenlig variant af den klassiske schnitzel. Passer til enhver Oktoberfest.

Ingredienser
Schnitzelen
-
Kartofler 375 g
-
Gulerødder 250 g
-
Løg 125 g
-
Løg, hakket 200 g
-
perlebyg 750 g
-
Knorr Løgfond lavsalt 1 l / 30 l 20 ml
-
Knorr Flydende Grønsagsbouillon, koncentreret 1 L 20 ml
-
Tørret timian 10 g
-
Æg, hele past. 200 g
-
Rasp 600 g
Løgsky
-
Løg i skiver 800 g
-
Knorr Løgfond lavsalt 1 l / 30 l 40 ml
-
Knorr Flydende Grønsagsbouillon, koncentreret 1 L 45 ml
-
Balsamico eddike 14 ml
-
Vand 1000 ml
Garniture og servering
-
Kartofler 1500 g
-
Kapers 100 g
-
Persille, bredbladet 40 g
Tilberedning
-
Schnitzelen
- Forvarm ovnen på 230 grader.
- Kog bygkernerne.
- Rist kartofler og gulerødder, så de bliver bløde hele vejen igennem, og får god farve.
- Blend kartofler og gulerødder groft.
- Steg løg i Milda flydende stege 100 % med timian til de er gyldenbrune.
- Bland kartoffelmiksen med de stegte løg, perlebyg, løgfond, grøntsagsfond og MAIZENA Snowflake og lad stå i et par minutter, så stivelsen kan absorbere væsken.
- Form schnitzlen, drys majsstivelsen over med en sigte, pensl med æg og afslut med rasp.
- Steg schnitzlen i Milda flydende stege 100 %, indtil den er gyldenbrun på begge sider.
-
Løgsky
- Sauter løgene bløde i en gryde med Milda flydende stege 100 %.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og reducer til halv mængde eller indtil skyen er tyknet lidt.
-
Garniture og servering
- Damp eller kog kartoflerne, lad dem køle af.
- Steg dem gyldenbrune i Milda flydende stege 100 %.
- Smag til med havsalt.
- Varm fritureolien op til 160-180 grader.Læg persillen i, og steg kortvarigt.
- Drys kapers over den stegte schnitzel.