Interessen for mad og sundhed er nok ikke noget nyt, men sidste år blev vi nærmest væltet af en flodbølge af tips, råd og bøger om emnet. Men nu er det et nyt år med nye trends, og vi har set lidt på, hvad der anses for at være hot, hottere og hottest i 2018. 

Zero waste er lig med 100 %

Bæredygtighed er måske ikke noget, der har en umiddelbar indvirkning på vores sundhed, men det har det helt klart i det lange løb. Derfor er det rart at se, at det, vi har tilstræbt gennem mange år, i dag anses for at være trendy. For mange er det en selvfølge at tænke "fra tryne til krølle på halen" og "fra rod til blad" og at dyrke selv, kompostere og udnytte det, der bliver til overs i køkkenet, bliver mere og mere almindeligt – ikke mindst på de finere restauranter. Nu er denne filosofi også nået ud på barerne. Så vink farvel til plastiksugerør og goddag til zero waste-cocktails! 

Vil du blive bedre til at smide mindre væk? Vi har lavet en web-app, der kan hjælpe dig. Klik her for at læse mere om Wise Up On Waste

 

Alkoholfri cocktail

 

Mere alkoholfri tider

Nu hvor vi alligevel er inde på emnet cocktails ... I løbet af sidste år fik de alkoholfri og dermed sundere drikke endnu større fodfæste på menukortene. Det er der mange grunde til, men vores stigende interesse for sundhed rimer ikke helt med forbruget af alkohol. Sidste år så og smagte vi også verdens første alkoholfri "spiritus" lanceret under ordlyden "What to drink when you're not drinking".

grønne snack-varianter

 

Nye, spændende snacks

Og når vi nu alligevel er inde på drinksene... I år spås nye, grønne snack-varianter at vinde stærkt indpas. Vi taler om tangchips, rosenkålschips, pastasnacks – ja egentlig alt, hvad der kan puffes, poppes og friteres eller blive sprødt ved hjælp af "air frying". 

 

Fermenteret for alle pengene

 

Fermenteret for alle pengene

Det gærede, syrnede og fermenterede har længe været populært, men heldigvis lader trenden ikke til at ophøre. Det smager nemlig fantastisk! I det generelt trendy koreanske køkken finder vi favoritten kimchi, og opskriften finder du her! Det gærede kommer også ind i drinksene, og selv om Kombucha næppe kan anses som nogen nyhed, vil 2018 måske blive året, hvor stadigt flere begynder at værdsætte den specielle smag. Er du klar?

Mere Mellemøsten 

Da Whole Foods Market præsenterede sin trendrapport op til 2018, var der mad fra Mellemøsten med blandt det trendy. Ikke så sært, siger vi, med tanke på dens herlige krydderiblandinger, farveglade råvarer og milde, men tydelige smage. Maden fra det brogede Mellemøsten indeholder desuden mange grøntsager og er ofte helt vegetarisk, hvilket desuden gør den til et sundt alternativ. Er du og dine gæster vilde med meze og andre af Mellemøstens lækkerier? Klik her for at komme til opskriften.

 

Vegetarisk suppe

 

Vegetarisk vinder

Uanset om man er totalt vegetar eller bare flexitar, er der god grund til at sige, at vi generelt bliver mere og mere interesserede i at spise grønt. Kødfri mandag er noget, som mange – os inklusiv – støtter op om. Vil du øge dit vegetariske udbud? Klik her, så finder du masser af gode opskrifter, der er lavet med hensyntagen til såvel sundhed som miljø. Vil du følge vores kødfri mandage? Følg os på instagram, vi hedder unileverfoodsolutionsdk. 

Kilder: Professionalsecrets.se, ellematovin.se, wholefoodsmarket.com, foodfriends.se