Menu

Ingredienser

+

Metodik


En lidt forenklet variant af apfelstrudel med færdig butterdej. Er fra Østrig, men er helt klart et klassisk indslag ved enhver Oktoberfest.

...

Tilberedning

  1. Metodik

    • Indstil ovnen på 200 grader og rist mandlerne i 10 minutter.
    • Lad dem afkøle inden de hakkes groft med køkkenmaskinen.
    • Steg æblerne i smør på middel-varme et par minutter, så væsken reduceres lidt.
    • Tilsæt sukker, mandler, kanel og rosiner og steg nogle minutter til. Lad afkøle.
    • Rul dejen ud, så den bliver lidt tyndere.
    • Læg halvdelen af fyldet på langs i midten af dejen. Tag den ene ende og stræk dejen over fyldet, så det ligger stramt. Pensl med æg på den øverste langside og tryk ned hele vejen.
    • Skær overskydende dej væk. Pensl pakken og bag den i ca. 20 minutter ved 200 grader.
    • Lad den afkøle.
    • Stryg med florsukker og skær ud i portions- anretninger.
    • Serveres med pisket fløde.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu