Ingredienser
Metodik
-
Mandelsplitter 100.0 g
-
Æble, skrællet, tern 500.0 g
-
Sukker 100.0 g
-
rosiner 80.0 g
-
Kanel, stødt 10.0 g
-
Butterdej 500.0 g
-
Æg, hele past. 50.0 g
Tilberedning
-
Metodik
- Indstil ovnen på 200 grader og rist mandlerne i 10 minutter.
- Lad dem afkøle inden de hakkes groft med køkkenmaskinen.
- Steg æblerne i flydende margarine på middel- varme et par minutter, så væsken reduceres lidt.
- Tilsæt sukker, mandler, kanel og rosiner og steg nogle minutter til. Lad afkøle.
- Rul dejen ud, så den bliver lidt tyndere.
- Læg halvdelen af fyldet på langs i midten af dejen. Tag den ene ende og stræk dejen over fyldet, så det ligger stramt. Pensl med æg på den øverste langside og tryk ned hele vejen.
- Skær overskydende dej væk. Pensl pakken og bag den i ca. 20 minutter ved 200 grader.
- Lad den afkøle.
- Stryg med florsukker og skær ud i portions- anretninger.
- Serveres med pisket Knorr Piske 31%.