Apfelstrudel med ingefær
En lidt forenklet variant af apfelstrudel med færdig butterdej. Er fra Østrig, men er helt klart et klassisk indslag ved enhver Oktoberfest.

Ingredienser
Apfelstrudel med ingefær
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€1000.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Metodik
Mandelsplitter
/g
100.0 g
0%
Æble, skrællet, tern
/g
500.0 g
0%
Smør
/g
50.0 g
0%
Sukker
/g
100.0 g
0%
rosiner
/g
80.0 g
0%
Kanel, stødt
/g
10.0 g
0%
Butterdej
/g
500.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Ingefær 750 g
/g
20.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Æg, hele past.
/g
50.0 g
0%
Fløde eller flødealternativ
/ml
400.0 ml
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Metodik
-
Mandelsplitter 100.0 g
-
Æble, skrællet, tern 500.0 g
-
Smør 50.0 g
-
Sukker 100.0 g
-
rosiner 80.0 g
-
Kanel, stødt 10.0 g
-
Butterdej 500.0 g
-
Æg, hele past. 50.0 g
-
Fløde eller flødealternativ 400.0 ml
Tilberedning
-
Metodik
- Indstil ovnen på 200 grader og rist mandlerne i 10 minutter.
- Lad dem afkøle inden de hakkes groft med køkkenmaskinen.
- Steg æblerne i smør på middel-varme et par minutter, så væsken reduceres lidt.
- Tilsæt sukker, mandler, kanel og rosiner og steg nogle minutter til. Lad afkøle.
- Rul dejen ud, så den bliver lidt tyndere.
- Læg halvdelen af fyldet på langs i midten af dejen. Tag den ene ende og stræk dejen over fyldet, så det ligger stramt. Pensl med æg på den øverste langside og tryk ned hele vejen.
- Skær overskydende dej væk. Pensl pakken og bag den i ca. 20 minutter ved 200 grader.
- Lad den afkøle.
- Stryg med florsukker og skær ud i portions- anretninger.
- Serveres med pisket fløde.