Creme brulé-appelsinkage, chokolademousse og appelsin marineret i vanilje
En smuk og smagfuld kage, der fuldender et godt måltid.

Ingredienser
Kagebund
-
Smør 120.0 g
-
Mandelmel 30.0 g
-
Flormelis 90.0 g
-
æg 1.0 stk.
-
Hvedemel 235.0 g
Creme Brûlée
-
Appelsinsaft, friskpresset 20.0 ml
-
Appelsinskal 10.0 g
-
Sødmælk 450.0 ml
-
Piskefløde 38% 500.0 ml
Marinerede appelsiner
-
Appelsin 5.0 stk.
-
Vanillestang 2.0 stk.
-
60 Ml Cointreau
-
Sukker 50.0 g
Karamelliseret appelsin
-
Appelsin 3.0 stk.
-
Sukker, rørsukker 40.0 g
Chokolademousse
-
Sødmælk 100.0 ml
Tilberedning
-
Kagebund
- Bland det smeltede smør med mandemel, flormelis og 175 g mel.
- Rør ægget i.
- Tilsæt resten af melet.
- Tryk dejen ud i en kageform. Stik huller i bunden med en gaffel. Læg en form for vægt på kagen.
- Bag ved 160 grader i 10 minutter. Fjern vægten, og bag i yderligere 10 minutter.
- Køl af.
-
Creme Brûlée
- Bland Creme brûlée pulver med en lille mængde mælk.
- Varm resten af mælken, appelsinsaft og skallerne op. Lad smagen trænge ind, og fjern derefter skallerne.
- Tilsæt Creme brûlée blandingen. Varm op, indtil det koger.
- Tilsæt fløden, og lad det simre i ca. 2 minutter under konstant omrøring.
- Hæld massen over kagen. Skal afkøle i mindst 6 timer.
-
Marinerede appelsiner
- Skær skallen af appelsinerne. Skær appelsinkødet i stykker. Pres saften fra de skårne appelsiner.
- Kog appelsinsaft, vaniljestænger, vaniljekorn, likør og sukker op.
- Køl af.
- Bland siruppen med appelsinstykkerne.
-
Karamelliseret appelsin
- Skær skallen af appelsinen, og skær appelsinen i tynde skiver.
- Fordel appelsinerne på en bageplade, og drys sukker på overfladen.
- Bages i ovnen ved 185 grader i 20 minutter.
-
Chokolademousse
- Bland chokolademoussepulver med den kolde mælk. Rør først med en elektrisk røremaskine i 2 minutter ved lav hastighed og derefter i 5 minutter ved høj hastighed.
- Lad hvile i en time.
- Kom i en sprøjtepose.