Grøntsags börek med paprikaflødeost
I Tyrkiet hedder postejerne normalt ”börek”. Fyldet kan være kød, grøntsager eller ost. Takket være filodejen er postejerne altid lette og sprøde, men butterdej kan også bruges. Man kan også lave börek i en større form, så det kan serveres for mange mennesker. Du kan selv frit skabe dit eget börek-fyld. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Ingredienser
Grøntsags börek med paprikaflødeost
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€722.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Börek fyldet
Rapsolie
/g
90.0 g
0%
Løg
/g
100.0 g
0%
Gulerod, skrællede
/g
200.0 g
0%
Kartofler
/g
200.0 g
0%
Squash, tern
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Røget Chili 750 g
/g
5.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Knorr Grønsagsbouillon, pasta 1 kg / 40 L
/g
10.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Vand
/ml
300.0 ml
0%
Spinat, baby, hele blade, frisk
/g
50.0 g
0%
Citronsaft friskpresset
/ml
10.0 ml
0%
Flage salt/havsalt
/x
0.0 x
0%
Peber, sort
/g
0.0 g
0%
Börek
Rapsolie
/g
50.0 g
0%
Filodej
/g
450.0 g
0%
Flødeosten og serveringen
Cream Cheese
/g
100.0 g
0%
Fløde eller flødealternativ
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Krydderipuré Peberfrugt 750 g
/g
60.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Börek fyldet
-
Rapsolie 90.0 g
-
Løg 100.0 g
-
Gulerod, skrællede 200.0 g
-
Kartofler 200.0 g
-
Squash, tern 200.0 g
-
Vand 300.0 ml
-
Spinat, baby, hele blade, frisk 50.0 g
-
Citronsaft friskpresset 10.0 ml
-
Flage salt/havsalt
-
Peber, sort
Börek
-
Rapsolie 50.0 g
-
Filodej 450.0 g
Flødeosten og serveringen
-
Cream Cheese 100.0 g
-
Fløde eller flødealternativ 100.0 ml
Tilberedning
-
Börek fyldet
- Skær alle grøntsager i små terninger. Steg først løg, gulerod og kartofler i rapsolie i 5 minutter.
- Tilsæt squash, røget chili, grøntsagsbouillon pasta og vand. Kog, indtil væsken er dunstet af. Tilsæt spinat. Krydr med citronsaft, salt og peber.
-
Börek
- Optø filodejen i emballagen ved rumtemperatur i ca. 1 time. Tag en dejplade ud af pakken ad gangen og smør den grundigt med rapsolie. Læg næste dejplade ovenpå og smør tyndt med rapsolie. Skær dejpladen i fire aflange plader. Læg en spiseskefuld fyld på hver dejplade og fold pladerne til en trekant. Læg postejerne på bagepladen og smør lidt. Hvis du ikke bager dem med det samme, kan du med fordel fryse dem ned. Du kan eventuelt også bruge almindelig butterdej i stedet for filodej.
-
Flødeosten og serveringen
- Cream Cheese, fløde og paprikapuré til skum. Krydr med salt og peber. Hæld skummet i en sprøjtepose og læg den på køl indtil servering.
- Bag postejerne i ovnen på 220 grader, til de har fået farve. Server dem sammen med flødeost, friske urter og salat.