Oksefilet med jordskokker og rødvinssauce med røget marv
Knorr Professional Demi-Glace udviklet i samarbejde med det danske kokkelandshold. Oksefilet kombineret med smag af artiskok, rødvin og røget marv, der giver retten et uventet twist.

Ingredienser
Oksefilet med jordskokker og rødvinssauce med røget marv
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€3365.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Oksefilet
Oksefilet, steak, stegt
/g
1800.0 g
0%
Jordskokker
Jordskokker
/g
1500.0 g
0%
Creme Fraiche
/g
100.0 g
0%
Rosmarin, frisk, kviste
/stk.
1.0 stk.
0%
Eddikepulver
/g
100.0 g
0%
Hvidløg, hele
/stk.
2.0 stk.
0%
Salt, Havsalt
/g
0.0 g
0%
Peber, frisk kværnet
/g
0.0 g
0%
Fritureolie
/ml
500.0 ml
0%
rapsolie
/ml
0.0 ml
0%
Sølvløg
sølvløg
/g
200.0 g
0%
Salt, groft
/g
500.0 g
0%
Rødløg
lille rødløg
/stk.
3.0 stk.
0%
Sukker
/g
50.0 g
0%
rødvin
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Professional Demi Glace, 8 x 1L
/ml
300.0 ml
0%
Maille Rødvinseddike 6x500ml
/ml
0.0 ml
0%

Svovldioxid og sulfitter i koncentrationer på over 10 mg/kg eller 10 mg/liter udtrykt som SO2: Ja
Marven
Marv
/g
200.0 g
0%
Skalotteløg, hele
/g
200.0 g
0%
Purløg, finthakket
/g
80.0 g
0%
Garniture
Smør
/g
100.0 g
0%
Raddicchio
/g
500.0 g
0%
Østershatte
/g
300.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Oksefilet
-
Oksefilet, steak, stegt 1800.0 g
Jordskokker
-
Jordskokker 1500.0 g
-
Creme Fraiche 100.0 g
-
Rosmarin, frisk, kviste 1.0 stk.
-
Eddikepulver 100.0 g
-
Hvidløg, hele 2.0 stk.
-
Salt, Havsalt
-
Peber, frisk kværnet
-
Fritureolie 500.0 ml
-
rapsolie
Sølvløg
-
sølvløg 200.0 g
-
Salt, groft 500.0 g
Rødløg
-
lille rødløg 3.0 stk.
-
Sukker 50.0 g
-
rødvin 300.0 ml
-
Knorr Professional Demi Glace, 8 x 1L 300.0 ml
Marven
-
Marv 200.0 g
-
Skalotteløg, hele 200.0 g
-
Purløg, finthakket 80.0 g
Garniture
-
Smør 100.0 g
-
Raddicchio 500.0 g
-
Østershatte 300.0 g
Tilberedning
-
Oksefilet
- Afpuds filetten og skær den i 160 grams stykker.
- Brun og steg filetten i ovnen ved 130 grader til en kernetemperatur på 52 grader
-
Jordskokker
- Vask jordskokkerne i vand.
- Gem 500 gram jordskokker til fritering.
- Bag jordskokker,hvidløg og rosmarin med lidt olie i ovnen til de er møre.
- Mos alle grøtsagerne og smagt til med creme fraiche,salt og peber.
- Høvl jordskokker tyndt på mandolinjernet og læg dem i lunkent vand med salt i 10 min.
- Tør dem i et viskerstykke og friter dem i fritureolie til de er gyldne odg sprøde.
- Drys dem salt og eddikepulver.
-
Sølvløg
- Bag sølvløgene under salt i ovnen ved 160 grader i 10-15 min eller til de er møre.
- Pil løgene og halver dem.
- Steg snittefladen på løgene sorte på en varm pande.
- Skær løgene i skiver til garnering af retten ved servering.
-
Rødløg
- Steg rødløgene hård af og tilsæt sukkeret og brun det til gylden karamel.
- Tilsæt rødvin og reducer det til halvdelen.
- Tilsæt Demi glacen og smag til med Maille Rødvinseddike, salt og peber.
- Sigt saucen.
-
Marven
- Læg marven i blød i 1 liter vand og 1 dl vineddike på køl natten over.
- koldryg marven og skær den i tern.
- Hak skalotterne og purløgen fint.
- Ved servering blander du marv og løg isaucen.
-
Garniture
- Riv østershatte i strimler og steg dem kort i smør.
- Skyl og pluk rosesalaten i mindre stykker og fjern det hvide og bitre vede roden