Menu

Ingredienser

+

Oksefilet

  • Oksefilet, steak, stegt 1800.0 g

Jordskokker

  • Jordskokker 1500.0 g
  • Creme Fraiche 100.0 g
  • Rosmarin, frisk, kviste 1.0 stk.
  • Eddikepulver 100.0 g
  • Hvidløg, hele 2.0 stk.
  • Salt, Havsalt
  • Peber, frisk kværnet
  • Fritureolie 500.0 ml
  • rapsolie

Sølvløg

  • sølvløg 200.0 g
  • Salt, groft 500.0 g

Rødløg

Marven

  • Marv 200.0 g
  • Skalotteløg, hele 200.0 g
  • Purløg, finthakket 80.0 g

Garniture

  • Smør 100.0 g
  • Raddicchio 500.0 g
  • Østershatte 300.0 g

Knorr Professional Demi-Glace udviklet i samarbejde med det danske kokkelandshold. Oksefilet kombineret med smag af artiskok, rødvin og røget marv, der giver retten et uventet twist.

...

Tilberedning

  1. Oksefilet

    • Afpuds filetten og skær den i 160 grams stykker.
    • Brun og steg filetten i ovnen ved 130 grader til en kernetemperatur på 52 grader
  2. Jordskokker

    • Vask jordskokkerne i vand.
    • Gem 500 gram jordskokker til fritering.
    • Bag jordskokker,hvidløg og rosmarin med lidt olie i ovnen til de er møre.
    • Mos alle grøtsagerne og smagt til med creme fraiche,salt og peber.
    • Høvl jordskokker tyndt på mandolinjernet og læg dem i lunkent vand med salt i 10 min.
    • Tør dem i et viskerstykke og friter dem i fritureolie til de er gyldne odg sprøde.
    • Drys dem salt og eddikepulver.
  3. Sølvløg

    • Bag sølvløgene under salt i ovnen ved 160 grader i 10-15 min eller til de er møre.
    • Pil løgene og halver dem.
    • Steg snittefladen på løgene sorte på en varm pande.
    • Skær løgene i skiver til garnering af retten ved servering.
  4. Rødløg

    • Steg rødløgene hård af og tilsæt sukkeret og brun det til gylden karamel.
    • Tilsæt rødvin og reducer det til halvdelen.
    • Tilsæt Demi glacen og smag til med Maille Rødvinseddike, salt og peber.
    • Sigt saucen.
  5. Marven

    • Læg marven i blød i 1 liter vand og 1 dl vineddike på køl natten over.
    • koldryg marven og skær den i tern.
    • Hak skalotterne og purløgen fint.
    • Ved servering blander du marv og løg isaucen.
  6. Garniture

    • Riv østershatte i strimler og steg dem kort i smør.
    • Skyl og pluk rosesalaten i mindre stykker og fjern det hvide og bitre vede roden
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu