Schnitzel med paprikacreme og kartoffekûglen
En ting som Sydtyskland er kendt for er deres schnitzler. De siger selv, at det er badass food og lidt ret kan de have. For man tager jo et stykke kød og banker det med en hammer selv om den er død. Der er en regel der hedder "Én schnitzel, fire øl", så velbekomme.

Ingredienser
Kartoffelkûglen
-
Vand 1000.0 ml
-
Madlavningsfløde 15% 200.0 ml
-
Margarine, flydende 100.0 ml
-
Citronskal rå 10.0 g
-
Løg frysetørret 40.0 g
-
Helæg pasteuriseret 400.0 ml
-
Rasp 500.0 g
Saucen
-
Knorr Professional Demi Glace, 8 x 1L 750.0 ml
-
Madlavningsfløde 15% 250.0 dl
-
Vand 250.0 ml
Schnitzel
-
Kalveinderlår, skiver 2500.0 g
-
Helæg pasteuriseret 300.0 ml
-
Vand 100.0 ml
Tilbehør
-
Persille, bredbladet, hakket
-
Ærter, grønne 1000.0 g
-
Kapers 100.0 g
-
Peberfrugter, blandede 1000.0 g
Tilberedning
-
Kartoffelkûglen
- Kom vand, fløde, margarine, Umami, hvidløg, citron og løg i en rørekedel.
- Tilsæt derefter Kartoffelpulveret, salt og peber, rør massen sammen til denne er homgen.
- Massen rulles til kugler og disse letfryses.
- Kuglerne dyppes i æggemassen og de vendes i rasp.
- Kuglerne steges sprøde og gyldne i frituren.
-
Saucen
- Kom Demi glace, fløde og vand i en gryde og kog det op.
- Saucen smages med Knorr Paprika og Hvidløg, salt, peber og koncentreret fond.
- Saucen jævnes til passende konsistens.
-
Schnitzel
- Kalven bankes flad med en kødhammer.
- Æg og vand blandes og kalven dyppes i væsken.
- Kalven paneres i raspen og steges sprøde og gyldne på en pande eller i frituren.
-
Tilbehør
- Kom margarine på en pande og sauter garnituren af.
- Krydder med salt og peber og drus med hakket persille