MINDSK DIT MADSPILD #1
- Madspild er spild af ressourcer. Og de ter let at gøre noget ved. Du kan se, hvor meget du kan reducere med vores madspildsværktøj.
MINDSK DIT MADSPILD #2
- Nok er nok. Du skal skabe gode bestillingsrutiner mellem køkken og indkøber, så i ikke køber for meget ind - kun nok.
MINDSK DIT MADSPILD #3
- Nedkøl overskydende mad, for så kan du efterfølgende servere det som rester eller komponenter i andre retter. Smart.
VÆLG DEN RETTE RÅVARE
- Oksekød er en kilde til store CO2-udslip, så nedsæt din mængde pr. portion. Dit alternativ: Anvend kød fra vildt eller fjerkræ. Det batter i klimaregnskabet.
HELLERE KARTOFLER END RIS OG PASTA
- Risdyrkning og pastafremstilling er dyrt i miljøregnskabet. Kartofler fra lokale kartoffelavlere er bedst for miljøet - og langt mere alsidige.
KYLLINGER ER KLIMASMARTE
- Kyllinger slår både svine - og kvægavl i klimasmarthed. Danske kyllinger giver større bonus på det danske klimaregnskab og har en høj dyrevelfærdstandard.
DANSKE ÆBLER I SÆSON HJÆLPER DIT KLIMA
- Brug altid danske æbler i sæson. Et fransk æble koster 3 gange så meget i et dansk miljøregnskab og et fra New Zealand 7 gange så meget.
PLUK FRA BANANBÅDEN
- Skal du vælge frugt, der kommer langvejs fra? Så vælg det, der kommer hertil med skib. Flytransport ganger CO2-udslippet med 200.
TÆNK PÅ PÅLÆGGET
- Af de mest almindelige pålæg er skinken bedst for miljøet. Derfor: Server skinke på 1000 måder.
GRØD ER GODT
- En god start på dagen er grød - mætheden holder helt til frokost. Og så er grød klimasmart: Den vinder overlegent over yoghurt.