Menu


MINDSK DIT MADSPILD #1

  • Madspild er spild af ressourcer. Og de ter let at gøre noget ved. Du kan se, hvor meget du kan reducere med vores madspildsværktøj.

MINDSK DIT MADSPILD #2

  • Nok er nok. Du skal skabe gode bestillingsrutiner mellem køkken og indkøber, så i ikke køber for meget ind - kun nok.

MINDSK DIT MADSPILD #3

  • Nedkøl overskydende mad, for så kan du efterfølgende servere det som rester eller komponenter i andre retter. Smart.


VÆLG DEN RETTE RÅVARE

  • Oksekød er en kilde til store CO2-udslip, så nedsæt din mængde pr. portion. Dit alternativ: Anvend kød fra vildt eller fjerkræ. Det batter i klimaregnskabet.

HELLERE KARTOFLER END RIS OG PASTA

  • Risdyrkning og pastafremstilling er dyrt i miljøregnskabet. Kartofler fra lokale kartoffelavlere er bedst for miljøet - og langt mere alsidige.


KYLLINGER ER KLIMASMARTE

  • Kyllinger slår både svine - og kvægavl i klimasmarthed. Danske kyllinger giver større bonus på det danske klimaregnskab og har en høj dyrevelfærdstandard.

DANSKE ÆBLER I SÆSON HJÆLPER DIT KLIMA

  • Brug altid danske æbler i sæson. Et fransk æble koster 3 gange så meget i et dansk miljøregnskab og et fra New Zealand 7 gange så meget.


PLUK FRA BANANBÅDEN

  • Skal du vælge frugt, der kommer langvejs fra? Så vælg det, der kommer hertil med skib. Flytransport ganger CO2-udslippet med 200.

TÆNK PÅ PÅLÆGGET

  • Af de mest almindelige pålæg er skinken bedst for miljøet. Derfor: Server skinke på 1000 måder.

GRØD ER GODT

  • En god start på dagen er grød - mætheden holder helt til frokost. Og så er grød klimasmart: Den vinder overlegent over yoghurt.

 

 

Download vores gratis Klimasmarte opskriftsfolder

Download vores gratis Klimasmarte opskriftsfolder

Klimasmarte opskriftsfolder

Download
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu