Creme af brune bønner og eddikekogt bacon
Øland er kendt for sine fine brune bønner, som dyrkes lokalt. Her en variant af klassiske brune bønner krydret med eddike og sirup.

Ingredienser
Bønnerne
-
Bønner brune 300 g
-
Knorr Flydende Hønsebouillon, koncentreret 5 ml
-
Sirup, lys 30 g
-
Æbleeddike 20 ml
-
salt 8 g
Fyldet
-
Æbleeddike 75 ml
-
Bacon, små tern 250 g
-
Persille, bredbladet, hakket 50 g
Tilberedning
-
Bønnerne
Læg bønnerne i blød i 12 timer. Skyl dem af, og kog dem møre i letsaltet vand. Blend bønnerne sammen med Knorr Kyllingfond, Knorr Fraiche 24%, sirup og eddike. Smag til med salt.
-
Fyldet
Skær baconen i tern. Bring eddike og sirup i kog, læg baconen i, og skru ned til lav varme. Lad det simre, indtil der er ¼ af væsken tilbage.
-
Serveringen
Top bønnecremen med baconen.